Fredagsfynd

Jag snubblade över någonting fantastiskt på Instagram i morse. Ni vet, när man just har vaknat och greppar efter telefonen för att stänga av larmet, och sedan ligger kvar i någon minut och bara snabbt kollar igenom nattens aktiviteter på sociala medier. Då hittade jag Instagramkontot @wpowdc.

wpowJag har länge följt fotografen Marisha Camp, @marisharocks på Instagram. En av de absolut bästa porträttfotografer jag vet. Hon använder alltid blixt för sina porträtt, och det är verkligen som att hon målar med blixtljuset. Det är så mjukt och kontrollerat. Samtidigt besitter hon en otrolig förmåga att komma i kontakt med personerna hon porträtterar. Framför allt eftersom det mesta hon fotograferar är folk hon inte känner. Vid varje bild känns det som att hon fångat någonting genuint hos personen.
Hur som helst.
Nu sköter hon alltså kontot WPOWDC,  Women Photojournalists of Washington. Jag vet inte vad man bäst kallar det, ett kollektiv eller en förening. Men det är i alla fall en sammanslutning av bildjournalister som syftar att uppmuntra och stärka kvinnliga bildjournalisters roll, och även främja bildjournalistiken i stort. Ett fantastiskt initiativ. Jag ser på deras hemsida att de arrangerar föreläsningar, mentorskap, workshops och en årlig utställning som turnerar runt på universitet och gallerier i USA. Blir ju sugen på att försöka få en kort pratstund med någon av dem, eller med Marisha Camp…

maris maris2

 

Foto: Marisha Camp

Ett litet tipsa på vad man kan följa bara.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *