Nu börjar sommaren – slut på semestern

Tillbaka efter en veckas uppehåll på bloggen, och en veckas uppehåll i jobbet över lag.
Men nu är Fokus på foto här för att stanna! Över sommaren, åtminstone.
Det har varit en prövoperiod för oss sedan satsningen drog igång i april. Testa upplägget i några veckor för att sedan utvärdera och se – är det någonting vi bör fortsätta att ha i tidningen? I morse hade jag och kulturredaktör Elin Axelsson möte med nyhetschef Erik Isberg om framtiden för Fokus på foto, och det känns skitroligt att nu kunna säga att det här kommer att fortsätta i ytterligare några månader! Till att börja med. Under sommaren kommer jag att få förstärkning till att skriva artiklarna, och vilka de skribenterna blir kommer jag att avslöja lite senare.

Så, medan så många andra går på semester i och med att sommaren nu drar igång så är semestern slut för mig. Jag hade ledigt förra veckan och nu väntar istället en hel sommar i Folkbladets tjänst. Och jag vet att det här låter som illa dold bitterhet över att knega på årets bästa månader, men jag tror att det kommer att bli riktigt roligt!

Korhonen3Foto: Nina Korhonen

Och eftersom det är måndag så finns det en såklart en ny artikel med Fokus på foto i dagens tidning och på webben. Den här gången har jag recenserat utställningen European eyes on Japan. Svenska fotografen Nina Korhonen och lettiska Alexander Gronsky har gjort varsitt projekt i japanska Kochi-prefekturen och resultatet visas på Västerbottens museum fram till september. Ett hett tips om du vill gå på lite utställning i sommar!

GronskyFoto: Alexander Gronsky

Dock tyckte jag att Nina Korhonens del av utställningen inte höll särskilt jämn nivå. Vissa av bilderna tyckte jag verkligen om, och några av hennes väggar var riktigt väl sammansatta. Men i synnerhet en vägg var tvärtom riktigt svag. Därför blev jag överraskad när jag köpte boken utställningsboken och såg att den innehöll flera riktigt bra bilder som inte alls kommit med på utställningen, och att bildordningen var mycket skickligare utfört i boken.

Hela recensionen hittar du här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *