Det är mycket nu…och billigt

Springer. Mellan importörers sortimentsprovningar som alltid dyker upp i samband med ny säsong, Systembolagets provningar för nya viner och egna jobb. Ikväll bär det av ut på kundprovning och nu ska jag bara skriva det sista för Vinbankens månadsbrev som ska gå ut i morgon. Hur, ska man hinna med allt man vill prova och skriva om, jag undrar.

Så mellan uppdragen kommer här två tips som jag fångade upp igår, hos importören Handpicked, och som bara är Folkviner. Båda vinerna har funnits på Systembolaget men inget av dem klarade försäljningskraven inom sin grupp, därför åker de ut. Kvar står importören med sitt lager som var avsett för Systembolaget. Det förklarar således att de sänker priserna för att sälja bort allt.

Och vita viner, hur goda de än är men de med ”udda” ursprung som Sardinien eller från Portugal – säljer inte sig själva som exempelvis en vit chardonnay från Sydafrika.

Vita italienska
Naeli Vermentino 2009, Sardinien, för 39 kr flaskan/i låda om 12 fl a 585 kr
Frisk, torr, lätt till medelfyllig smak av frisk frukt och en lätt mandelton. Detta vin har jag tipsat om många gånger tidigare när det kostade över 70 kr och när man ska dricka det? – till fördrink eller lätt mat som sallader eller plockmat. För en pigg italienare är aldrig fel!

Vita portugisiska
Monte Largo Branco, Alentejo,  för 39 kr flaskan/i låda om 12 fl a 585 kr
Torr, medelfyllig, rund smak av gul mogen frukt med inslag av ananas, melon och fat.   Passar till fisk och kycklingrätter, prova med en klick aioli. Skönt smakrikt fredagsvin, fast som här – presenterad redan på onsdag.

För att beställa dessa viner går man till Systembolagets hemsida och väljer privatimport. Vinet levereras sedan till din butik. Tips: kolla vad som gäller om ev extra avgift tillkommer.

Och,
är ni intresserade av Vinbankens kostnadsfria månadsbrev är det hög tid att signa upp. Gör det här. Brevet innehåller tips på vin-nyheter, en tävling och lite annat ”vinsnack”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *