Dubbelbokad, vinmakarlunch eller Kungabesök

Att det kan köra ihop sig är vardag i min värld. Men det som händer idag tar nog priset. Det vet ni också att det inte är ofta som Kungen och Drottningen gör besök i den egna kommunen. Danderyd får nu vara värd för kungligheterna en hel dag och tro det eller ej men straxt efter lunch stannar delegationen till på Enebytorg, den del av kommunen som är ”min” och bara några kvarter ifrån huset där vi bor.

Och även om jag inte är utövande Royalist (vad är det, när man vinkar med flagga?) är det faktiskt både roligt och hedrande med kungligt besök. Min plan var således att vara där och en dag som idag, när solen skiner och det ännu är ganska varmt, vem vet om inte en flagga åkt fram trots allt. För, handen på hjärtat, det är faktiskt roligt när det händer något utöver det vanliga på hemmaplan.

Men, nu blir det inte så för om 30 min sätter jag mig på cykeln för att ta mig till Söder och en vinmakarlunch. På Sverigebesök är italienska producenten Michele Chiarlo som ska berätta mer om sitt arbete och sina viner, och det ska verkligen bli spännande.

Chiarlo står bakom ett av de mest populära, söta vitvinerna på Systembolaget som heter Nivole (7787) och kostar 79 kr för 375 ml. Vinet är pärlande och kan i sin stunder påminna om päroncider (säg inte att jag sagt det :-)) men det är verkligen helt ljuvligt till färsk fruktsallad eller vit choklad alternativt vaniljglass. Men varför har det blivit så dyrt, för ngr år sedan kostade samma vin och volym, en tjuga mindre. Det ska jag verkligen fråga honom om idag.

Ha en bra dag!
Elke

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *