Någon som larvar sig?

Den här sajten hittade jag när jag var på jakt efter info om skadeangrepp på vinstockar och druvor. Sidan heter Whats that bug, en nödvändighet för alla vinodlare.
På samma sajt lägger jag märke till en trevlig förfrågan där webbadmin ber om 5 dollar som stöd för att täcka hosting och bandbreddskostnad. Liknande har jag bara sett i samband med gratisprogram och för stora Wikipedia men att en mindre sida gör likadant är nytt, i a f för mig. Och som varandes i ungefär samma sits med egen hemsida måste jag heja på Whats that bug, all information på nätet kan inte förutsättas vara gratis.

På bilden är en mask, en grape caterpillar och om du nu blivit intresserad att läsa mer om dessa krabater finns en artikel, på engelska, av Erica Landin på Vinbanken. Du läser den gratis men minns också att det finns någon som betalar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *