Fredagsvinet – i bokform

9155258387
Det är inte alltid som man tror. Mitt i veckan och redan tal om fredagsvin, vad är anledningen frågar ni.

Expressens vinskribent Gunilla Hultgren Karell har skrivit en bok som heter Fredagsvinet och nu är det alltså en bok som är veckans tips här på bloggen.

Fredagsvinet innehåller recept med tillhörande vinförslag varvat med fakta. Texterna är korta, underhållande och personliga och recepten enkla att följa. Vinförslagen till maten är av bästa snitt för jag kan inte annat än tro att Gunilla Hultgren Karell testat och utvärderat alla kombinationer både en och två gånger.

Många vet att det är både enkelt och svårt att få till goda kombinationer mellan mat och dryck och att målmedvetet prova sig fram är en väg. Att ta hjälp från proffs och deras tips är ett annat sätt.

Själv vill jag ge Fredagsvinet som Påskpresent till mina vin- och matintresserade vänner i stället för en bukett tulpaner. Läs mer om boken på Adlibris.

Bästa vintipset i boken? Det går såklart inte att ranka vinerna, för smak är personlig men av mina egna hus-favoriter är några som ni redan känner sedan tidigare med som förslag.
Röda, Le Tense Sassela (32341), Stellenzicht Pinotage (22273), Conde Valdemar (12659) och vita Château Coucheroy (4136), Clotilde Davenne (5562) och Alligrinis Soave classico (6299) bland andra.

Glad Påsk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *