”The others”, tre vita viner bortom allfartsvägen

Att prova något nytt i vinväg kräver planering varför vinerna nedan inte är för ikväll. Beställ vin som du är intresserad av till bolagsbutiken nära dig samtidigt som du förundras över servicenivån Systembolaget har. Hur länge möjligheten att beställa ströflaskor av en det ena eller andra är gratis är förmodligen något vi snart får svar på.

La Vieille Ferme Blanc 2012 ( 88431), La Vieille Ferme – Famille Perrin, AOP Luberon Frankrike, 89 kr
Skönt vitt vin från södra Rhône och appellationen AOP Luberon i vilken merparten av vinet som produceras är rött. Området är på sidan av allfartsvägens storheter kan man säga varför också smakupptäckten kan påstås vara större. Sommarvin rock n roll som kan passa både ljusa kötträtter som fisk eller sallad.

Quinta do Pinto Vinho Branco 2008 (73988), Quinta do Pinto , Lissabon Portugal, 109 kr
Supercoolt vin av en blandning gröna sorter som Rhônedruvorna rousanne och marsanne toppat med chardonnay i kombination med de ursprungstypiska arinto, antão vaz och fernão pires. Kvinnlig vinmakare med känslig hand som gör vin vilka smakar gott ända ner i tårna!

Nora da Neve 2010 (92186), Bodegas Viña Nora, Rías Baixas Spanien, 189 kr
Torr, nyanserad, aningen utvecklad smak med fat och vanilj, frukt av gula äpplen och mango, inslag av smör, nötter. Härligt och användbart vin från Spaniens nordvästra hörn!
För fler vintips och för er som är nyfikna på vilka de bästa vinerna i nyhetssläppet juni 2014 är på Systembolaget – besök Vinbanken. Här finns topp 10-lista nya viner som övriga skribenters recensioner av öl och vin. Med start imorgon, lördag 31 maj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *