Bröllopsfest i augusti

Augusti må vara kräftmånad men det är också den månad under året som många brudpar växlar ringar och löften om livslång kärlek. Det är dags för bröllop!

Och ett bröllop är inte en fest vilken som helst. Självklart lägger många blivande brudpar ned mycket tid, omtanke och engagemang på att göra bröllopet till ett minne för livet.

I planeringen ingår valet av dryck och eftersom festen, ofta, spänner över många timmar och innehåller ett antal tillfällen med tilltugg från mingelmumsbitar, middag med tal och kanske t o m en nattmacka krävs en plan över vad som ska serveras i glasen. Och det ska passa alla, barn som vuxna.

Söndag, den 10 augusti publicerar Vinbanken en ingående artikel med tips och råd om hur man kan resonera om valen av drycker till bröllopsfesten. Jag ger konkreta vinförslag till olika typer av mat, med vita respektive röda vintips som att alla förslag finns i olika prisklass som budget, mellan och lyx. Självklart även med alkoholfria alternativ.

Fram till söndagstexten och kanske för alla som inte ska gifta sig men som ändå vill ha fest, ”som att jobbet börjar igen efter skön semester”, presenteras här några bubblande vinval.

Mousserande viner, olika stil- och prisklass
Chill Out Sparkling Sauvignon Blanc Brut (2169), Frankrike, 67 kr. OBS-kan upplevas som söt i smaken. Perfekt om ni gör eget frukt-bål.
Bestheim Crémant d’Alsace Brut (7714), Alsace Frankrike, 89 kr
Pongrácz Brut (7628), Sydafrika, 111 kr
Langlois Crémant de Loire Brut (7404), Loire Frankrike, 125 kr
Palmer Blanc de Blancs (7553), Champagne Frankrike, 299 kr
Mumm Cordon Rouge (7543), Champagne Frankrike, 349 kr
Delamotte Blanc de Blancs Brut (77736), Champagne Frankrike, 379 kr. Vinet finns även i magnum, välj om möjligt!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *