Snabba menyn med säkra vinval

Äntligen fredag! Det är dags att planera helgens middagar och här är ett smakprov på en förrätt som du lagar snabbt.

Fredagskocken Mattias säger att han fixar en hel meny, för- och varmrätt på en timme! Vill du veta vad och hur han gör, ta del av hela receptet på Vinbanken.

Till varje maträtt ger jag ett vinförslag, klappat och klart – det är bara att köra. Och skulle vinerna ändå inte falla i smaken, kan ni konsultera veckans #vinköplista. Alltid med de bästa vinförslagen vi känner till, just nu.

För den som söker bra förslag på boxvin hittar ni dem under den nya rubriken #boxtoppen.

Trevlig helg!

Gratinerad chevre med hjortronvinägrett med Mattias Larsson, Fredagskocken
Vintips: Comtes d’Isenbourg Gewurztraminer 2013 (2187), Alsace Frankrike, 115 kronor

4 skivor chevre, ca 200 g
4 brödskivor
2 tsk flytande honung

3 msk rårörda hjortron
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
50 g plockad valfri sallad
salt

Värm ugnen till högsta grillvärme. Lägg chevren på brödskivorna, ringla över honungen och gratinera till fin färg. Blanda hjortron, vinäger och olja och smaka av med salt. Blanda hjortronvinägretten med salladen och lägg den på 4 tallrikar. Lägg sedan på den nygratinerade chevren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *