Söta bubblor som start eller avslut

 

Tipsen i veckans #vinköplista innehåller vita och röda viner, torra eller söta och för den som vill fira med viner över de vanliga har jag adderat två extratips. Båda dricker ni nu, med nöje, till mat men där det ena vinet, från Gigondas i Frankrike, även passar utmärkt för den som vill spara/lagra.

Amadeus (7791), Sverige, 61 kr
Det här svenska mousserande vinet kan gott få lite cred såhär i tider när ’ansvar’ diskuteras. Jag är glad över alla de stora eller mindre mat- och dryckesinitiativ som ännu drivs av eldsjälar i vårt avlånga land. Men det är också med sorg jag konstaterar att många av de mindre tillverkarna av öl, vin, must eller andra alkoholdrycker nu får det än svårare när beslutet att gårdsförsäljning inte tillåts kom häromveckan. Så mycket var landsbygdsfrågan värd.

Amadeus klassas som ett halvtorrt vin, för mig och alla som är känsliga för sötma, är smaken söt. Moussen är trevlig, smaken lite lätt parfymerad av fläder och vanilj.
Passar i sällskap av mingel, till chips eller nötter med liten hetta eller som del av ett härligt stort Nyårsbål med festliga is-kuber och frusna bär.

För att se hela #vinköplistan, gå till Vinbanken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *