Sött vin efter middagen

Woho, ibland blir jag nästan brutalt påmind om att min tid på Jorden inte komma räcka till att njuta av alla de goda viner som finns att välja bland.

Bara på Systembolaget, citerar:
’I Systembolagets provade* sortiment finns över 2000 drycker. Dessutom lanseras 1800 nyheter, exklusiva små partier och säsongsartiklar under ett år, även dessa provade. Utöver det finns drygt 12 000 produkter tillgängliga hos våra leverantörer för beställning genom oss.’

Och detta enorma sortiment eller säg, utbud finns bara i Sverige – inte konstigt att vinskribenter måste ligga i för att hänga med i svängarna, försöka se trenderna och tipsa om de ’bästa köpen’ för vidare rapportering till alla vinvänner. Helst ska man även lyfta blicken för att se vad som händer utanför lådan också!

Här är ett vin jag ’glömt bort’ sedan några månader och vilken tur att påminnelsen kom i samtalet med en vinvän om det gyllene och söta vinet från Tokaj!

Disznókö Tokaji Late Harvest 2012 (2748), Disznoko, Tokaj Ungern, 109 kr f 500 ml.

Söt, medelfyllig. Druvig söt, nyanserad smak av gul exotisk frukt, persika, aprikosmarmelad, russin och fikon. Bra syra ger balanserad längd. Välgjort vin.
Betyg: 4
Servera till smörstekta äpplen med vaniljglass

’Efter en god middag kan man fördra allt – till och med sina släktingar’
Källa: Oscar Wilde

För fler söta vinförslag, surfa vidare in på Vinbanken.se
Vinbanken | Vinköplista #7
Vinbanken | Måndagsmatchen med söta viner

 

Läs mer om vinerna från Tokaj

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *