Just nu – ett boxvin som är bättre än samma vin i flaskan

Obegripligt men sant. Men detta gäller i alla fall ’nu’ och kanske, några veckor till. Men lika säkert som att solen glädjer oss med fler och fler timmar under våren lika säker kan man vara på att vin tappade i box degenererar inom loppet av några månader. 

Så, ska ni välja ett vitt boxvin idag är det här ett bra val – för tillfället. Men det finns grader av vin och olika förpackningar och gillar man storpack finns även andra alternativ. Det allra bästa tipset är att satsa på vin i magnumflaska. Se förslagen längre ned i texten.

Vitt vin upp till 90 kr

Brochet Facile Sauvignon Blanc 2014 (2267), Nordic Sea Winery, Frankrike, 227 kr för 3 L box
Torrt, frisk och lätt smak av vita vinbär, krusbär, päron, nässlor och citrus. Okomplicerat, EKO-certifierat vin.
Här ett vin i box, kan passa för många, som till rätterna vilka har smak av citrus och grön-skira örter.
Betyg: 3+

För fler tips, välkommen att surfa in på Vinbankens VinköplistaFör två veckor sedan publicerade vi ett populärt inlägg med förslag på vin i magnumflaska.

Magnum är en kul idé när man är många runt bordet och det ska vara extra festligt. Exempelvis är det vita alsacevinet från producenten Trimbach (vinköplistan # 11) helt suveränt, prisklass hög men är det fest så får det kanske kosta.

Den som vill kan faktiskt även hitta vin i 3 litersflaska, bl a det röda vinet (i inlägget vinköplistan # 11) Brunello di Montalcino Col d’Orcia. De är beställningsvara men oj, oj – hur coolt är inte det. jag menar, jämför en 3L box med en 3L flaska och säg mig vem som är ’snyggast’!

Vinbanken ställer ut på mässa i Örebro under helgen, 27-28 mars. Har ni vägarna förbi – kom och säg hej.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *