Fyra bubbelviner för lediga dagar

Vilket väder!

Sommaren har rivstartat och för alla som vill skåla in semester eller bara att det är så fint väder kommer fyra trevliga mousserande vintips.

Trevlig helg och hittar du inget vin som passar här är du välkommen att surfa in på Vinbanken. Vinköplistan och Måndagsmatchen är båda mycket populära!

Fyra bubblare för varma dagar

Amadeus (7791), Åkesson Vin AB, Sverige, 65 kr
Mingelvinnare. Fruktig med gula smaker en liten sötma och trevliga bubblor. Den lilla, lilla sötman gör sig otroligt bra till salmalax med soya, ingefära och andra asiatiska tillbehör. Passar även när gästerna är unga vuxna och gillar den söta smaken.
Betyg: 3+

Riesling Brut 2012 (7906), Stefan Winter, Pfalz Tyskland, 99 kr
Torr, fruktig toch frisk smak av gröna äpplen, päron, bröd och grape. Nyanserad. Torr, stram och läcker. Passar till kall inkokt lax, ingefärsspetsad lax och liknande.
Betyg: 4

Monopole Crémant de Bourgogne Brut (nr 7685), Geisweiler, Crémant de Bourgogne Frankrike, 115 kr
En ’gammal’ klassiker på bolaget som ryckt upp sig rejält. Vinet är torrt, medelfylligt friskt av citrus och grape, smak av äpplen och lite nougat. Utmärkt till buffébordet. Den lilla touchen av grape är hemligheten till mat-vin-kombolyckad-mix.
Prova till basilikagrillade havskräftor eller andra skaldjur med örter eller naturell, eventuellt med citrusstänk.
Betyg: 4

Langlois Crémant de Loire Brut (7404), Langlois-Château, Crémant de Loire Frankrike, 129 kr
Torr och riktigt frisk smak av gröna äpplen, mineral och grapefrukt. En mjuk, nästintill honungsliknande touch i eftersmaken sätter prick över i. Det ligger mycket arbete bakom denna dryck och det märks. Bra val bland bubblarna. Prova tillsammans med chevre chaud och pistagenötter eller annan getosträtt.
Betyg: 4

För att läsa hela listan, mousserande viner till sommar- och examensfest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *