Inför nyårsfirandet, några dryckestips

Gondolen är Stockholms Värdshus, fast på höjden säger bartendern i cocktailbaren, Lars Ljungberg. Och få andra platser kan mäta sig med detta höghöjdsbesök, mitt i huvudstaden på första parkett med virrvarret av Slussenbygget vid fötterna.

Lars Ljungberg berättar att han och kollegorna blandar ungefär 12 000 Strawberry Daiquiris om året, en drink som blivit Gondolens signum. En ökande trend, framförallt från utländska besökare, är annars drinkar gjorda av akvavit.

akvavit-drink-aalborg-taffel-gondolen-Gondolen-Rød-Dansk-copy-vinbanken

– Det är få som kan eller tycker om att prova akvavit, sådär rakt-upp-och-ner som när man dricker den som nubbe, säger Lars. Samtidigt är våra gäster intresserade och nyfikna på de Skandinaviska akvaviterna, med all rätt då de är en del av vårt kulturarv. Därför gör jag och kollegorna allt fler drinkar med akvavit! (Lars Ljungberg, i bild)

Under 2016 har Vinbanken besökt några av Sveriges skickligaste bartenders för att se vad de gör med akvavit, i baren. Det blev flera spännande möten, bland annat med Lars i Gondolen. Gå vidare till samlingsartikeln, Akvavitdrinkar av kluckande rester från Julbordet

Slutligen, har du ännu inte fixat ditt bubbel inför nyårsfirandet får du vägledning i artikeln som samlat alla Vinbankens texter under en och samma rubrik. Årets bästa mousserande och champagne 2016 – samlingsartikel till nyår.

Skål &  GOTT NYTT ÅR!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *