Vitt sommarvin av chenin blanc och mer rosé

Allesverloren Wine Estate känner många till för producentens utmärkta röda viner (som även är viner vilka med fördel kan läggas undan några år) men det undertecknad inte visste var att producenten sedan helt nyligen, även gör ett vitt vin.

Chenin blanc är druvan och namnet på vinet, är enkelt, Allesverloren Chenin Blanc. Årgången är 2016 och artikelnummer 75986 och vinet har fått betyg, 5 (av 5)

”Färgen är gul. Doften tydlig, fruktig med exotiska drag. Torr, medelfyllig och gulfruktig, lätt exotisk med inslag av mango, generös med bra struktur och balanserad syra. I eftersmaken finns en knivsudd kryddiga noter och rondören och den fina längden ger även ett intryck av ”fetma”.

Vinet ligger i BS, beställningssortimentet, och man ber enkelt den egna butiken att ”beställa hem”. Det som krävs är några dagars framförhållning. När ska man servera vinet: när man vill dricka ett glas ”gott” vitt vin, bara så, till sallader med skaldjur eller kyckling och till mildare Asiatisk mat. Prova även till ost.

Nyligen publicerad – Vinbankens Topp 10 bästa Rosévin 2017

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *