Goda vin- och matkombinationer

Den senaste tiden har jag lagat mycket mat, på riktigt. Ni vet, inte de där snabba middagslösningarna som förvisso kan smak gott men ändå inte nå nivå av ’himmelsk smakhöjd’.

En god rätt som också satt som en ’smäck’ i kombination med vinet (vinet var egentligen tänkt till en helt annan maträtt men som jag tyckte kundes provas då ändå öppnad) var den italienska bönrätten Favata. Lagas med bl a fänkål och till serverar man Bratwurst. Apropå, för alla som vill fira Oktoberfest med öl (recension årets oktoberöl), men utan sauerkraut kan jag också rekommendera Favata.

Goda recept – med tips på vin

Vin till bönsppan Favata med fänkål, vitt vin i beställningssortimentet
Vin till Caesarsallad, vitt boxvin med högt betyg för god smak
Alsacevin till den goda laxrullen
Härligt, sydfranskt rött till hamburgare
Röd Rioja till fläskkotlett av gårdsgris serverad med padrones

Vill du bara ha vinförslag: lite enklare snitt ges som tips i Vinköplistan – i dag med ett rött fyndvin För de mer utvalda dryckerna, läs Johans recension av tillfälliga vin-nyheter, senste släppet var den 8 sept.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *