Vin till sommaren 2024

Midsommar eller ”bara” sommar. När det gäller vin som dricks den varma årstiden är valen andra i jämförelse med höst och vinter. Att maten vi bjuder på inte är densamma är en anledning. Många uppskattar fräschör och svala toner. Precis som att det finns mycket annat att lägga energi på än att nörda ner sig i vinkällaren.

Med det sagt ska vinerna ändå vara bra, intressanta och goda smakupplevelser.

Till midsommar tänker många på dryck som snaps och öl. Helt rätt såklart. Kombinationerna är klassiska och välbeprövade. Men något som sticker ut (har jag tipsat tidigare ber jag om överseende) är matchen matjesill och Amarone Costasera. Vem hade kunnat tro det?

Att det minst sagt udda smakmötet ens fungerar beror på det lite lätt karemelliserade, brynta, smöret som ringlas över färskpotatisen i kombination med Costaseras lite lätta fruktsötma. Prova!

Och, om inte kombinationen faller i smaken – spara din amarone till kvällens ostbricka.

Masi Amarone Classico Costasera 2018 | 2345 | betyg 4 av 5

Notera årgången, vinet har redan kommit en bit på sin utvecklingskurva och visst kan man smaka en hint av russin bland nyanser av mogna körsbär, lite tobak, kryddor som peppar, smak av mörk choklad och lite fat. Nyanserat, läckert vin som visar stilen amarone från bästa sidan.

I länken hittar ni fler förslag till midsommar. Mousserande, vita, röda och söta viner: Vin till midsommar 2024 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *