Hur skriver en författare ner sin berättelse

Hur gör författaren när denne skriver ner sin berättelse från en historia som en gång anses ha inträffat? Hur har tiden och ordningen hanterats? Hur förhåller sig rösten i berättelse till själva berättelsen? Frågorna är många när man själv skall skriva och när man vill finna ut hur någon annat gjort. Detta kallas inom litteraturvetenskapen för narratologi. Sedan jag första gången 2006 började studera retorik och det svenska språket vid Luleå Tekniska Universitet har jag velat få svaren. Under hösten 2011 började jag få grepp om detta. I dagarna publicerar jag min C-uppsats i narratologi där jag studerat Torgny Lindgrens genombrottsroman Ormens väg på hälleberget.

– Oj, börjar det bli tråkig läsning nu? Lugn, ha tålamod, jag skall hädanefter försöka vara intresseväckande och underhållande i mitt bloggande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *