Hur får man inte skriva?

Hur får man inte skriva? är en bra fråga. Det beror på hur man vill eller vågar använda språket. Eller om det skulle finnas en och annat språkpolis i synfältet. Men dem skall man inte bry sig om. Kan man börja meningar med  och, men eller i? Ni har väl hört detta förut? ”Så skriver man inte”, eller ”Så säger man inte”. Jag tycker att Fredrik Lindström i sin bok Världens dåligaste språk, kapitlet 5, från sidan 97 om rätt och fel, kan ge oss lite tröst.

För att i alla fall få fram sitt budskap och den känsla man vill förmedla tycker jag nästan allt skall vara tillåtet. Eller hur? Visst! Däremot är jag lite gammalmodig. Jag gillar inte; LYSSNA, Jag blir så ARG, och en massa utropstecken där till!!!!! Eller vad tycker du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *