Politiker kan vara dåliga förlorare

Politiker kan faktiskt vara riktigt dåliga förlorare, i alla fall när det gäller etableringar av kontor och enheter för myndigheter. Detta hör till spelet och det skall säkert också vara så. För att börja från början. Jag är övertygad om att varje politiker och även tjänstekvinna, skulle det vara tjänsteman? kanske befattningshavare, gör sitt absolut yttersta och lite till, för att locka etableringar till sin kommun. Är det så att domaren dömer fel eller att man inte gillar reglerna hör det till att angripa dem också.

Varje politiker och befattningshavare måste även visa sina egna att om de inte lyckats i sitt lobbyarbete beror det i så fall inte på ett eget tillkortakommande utan på att något annan, eller på mygel. Allt detta tror jag även gällde när den ”fjärde migrationsdomstolen” placerades i Luleå. Till sist kan jag undra, om Per-Ola Eriksson varit landshövding i Västerbotten och gjort samma sak som han påstås ha medverkat till för Luleå, skulle då Karl Petersen ha sagt som Holmlund eller Holmlund rent av gett sin landshövding en knäpp på näsan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *