Estetisk diktatur däckar det politiska anseendet

Debatten om enhetliga korvvagnar däckar det politiska anseendet. Det finns en chans att visa Umeå och övriga landets medborgare att staden är modern, tolerant, vidsynt och tillmötesgående. Det är enkelt, säga bara; ”Vi hade fel, vi gick för långt, vi skall lära oss av detta och tar till efterrättelse för vad folk i allmänhet tycker är rätt och fel, korvvagnar måste inte vara monument över Designhögskolan”, eller något i den stilen. Personligen tycker jag inte heller att allt är estetiskt tilltalande.

Jag säger det än en gång. Få jag se en, två eller flera ansvariga beslutsfattare, vare sig det är politiker eller tjänstemän, gående i centrala Umeå och deras klädsel och stil inte faller mig i smaken kommer jag att erinra dem. Jag skall bedöma enhetligheten, stilen, klädvalet för dagen och kanske jag även tittar på hårvården och sådant som glasögon. Varför vill jag göra detta? När en kommun utövar estetisk diktatur för korvvagnar kan en medborgare försöka sig på samma sak för dem som utövar estetisk diktatur. Hur får en spark se ut eller en cykel parkerad i stadens centrum?

Googlar man på ”Helmer Holm Umeå”, han som inte längre får ha sin korvvagn, får man 45 300 träffar. Söker man på ”korvvagnar” i Google får man 4 580 träffar.

Debatten förs i många läger om detta. Se även gruppen på Facebook. https://www.facebook.com/groups/383127815044660/

Med glimten i ögat uppmanar jag beslutsfattarna. Se till att staden är modern, tolerant, vidsynt och tillmötesgående!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *