Min vårdslösa medieframfart

Eftersom jag inte är journalist utan endast en som ställer skrifter och har intagit universitet för retorik och Skapande svenska på senare år tror jag mig inte behöva forska källor.

På de sociala mediernas spelplaner blir det till synes framfusigt, fort, fel och förfärande. Förfärligt tycker en del. Fantastiskt tycker andra. Men det är just det som är poängen. Att röster kommer till tals, att den hårdföra nyhetsgranskningen är satt ur spel så att många får läsa vad många tycker. Men för mig tycker nog flera att jag var väl oseriös som inte tog reda på fakta i fallet med ”uteserveringarna” i Umeå kommun. Nej, jag hängde på andra som hängde på andra som hängde på andra. Det kommer jag att fortsätta med om jag tycker så. Men om källan var en liten gullig hjälpreda till broschyr som bara ville stödja en tjänsteman eller tjänstekvinna vid kommunen i sitt dagliga arbete var det hela ytterst oskyldigt och kanske inte ens värt en enda lite storm.

Efter detta tar jag en riktigt god frukost, beundrar pågående arbete med en ny altan och väntar på, eller själv skapar utgångsläge nästa attack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *