”Gatans parlament” finns även på Internet

Om ”gatans parlament” får vara den metafor som en politiker häromdagen använde, finns gatans parlament, varje dag även på de sociala plattformarna som Facebook, Twitter och bloggar. Man skall vara försiktig med ord men denna, till synes oförsiktighet, blev till gagn för ordets vidare betydelse och spridning. Ordena och meningarna är fria för de flesta som vill. Det som tidigare sagts som anarkistiskt och ibland oparlamentariskt får sina gränser något utsuddade. Vad sägs om parlamentarikern som både är demokratisk och ”oparlamentarisk” där utanför, på sina bloggar, Twitter och sitt Facebook. Vi bör inse att nya uttryckformer kommer till och blir tillåtna och det gamla sättet att komma till tals inte är det enda. Jag undrar om det inte finns ett ordspråk som skulle passa in på denne någon, ”Kasta inte sten i glashus”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *