Vägpaket och mjölkförpackningar

Vägpaket, mjölkförpackningar och jakten. Det var de stora frågorna när jag 1988 flyttade till Umeå från Stockholm. Jag insåg därför att jag kommit till något av en nordlig Sörgårdsidyll. Dessutom kom aversionen mot EU, sörlänningar och i synnerhet Stockholm upp på den folkliga agendan. Allt detta med näven knuten i fickan. Några år senare skrev jag en debattartikel i VK om att det bland annat saknades ett kollektivt självförtroende i norr. Mycket vatten har flutit under den där bron med de långa köerna.  Mjölkförpackningarna är sedan länge utbytta på ELO-pack i Bjurholm. Umeåborna har gott självförtroende, särskilt vissa folkvalda. Jakten kan man dock fortfarande tvista om. Men vägpaketet är väl ändå en politisk följetong som kan fira 25-årsjubileum?

P. S. Häromdagen dagdrömde jag om att det kom en japansk turist med munskydd gående över bron och efter kom ett gäng Umeåbor, också med munskydd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *