Pedersen föll från nio meter

En dag till har gått i Antalya. Sitter i hotell-lobbyn och skriver detta, bredvid mig sitter Rossiyanka, ett gäng tyskar, lite inhemsk befolkning och BK Häcken.

Jaja. Vi börjar med matchen då.

uik_i_turkiet_-_domarpare_2.jpgUmeå IK mötte Göteborg på en tämligen usel plan. Det var bara jord på de centrala delarna av planen. Om samma domare som dömde matchen i dag har dömt alla matcher genom historien på den där planen är jag inte förvånad. Han rörde sig nämligen inte gärna utanför mittcirkeln. Men både han och en av linjedomarna (som för övrigt inte heller gillade att röra på sig) hade extremt frodiga och fina mustascher. Underhållande! Tydligen har UIK haft samma domare här tre år i rad nu, ”Cirkeldomare” som Karolina Westberg kallade honom.

– Ramona Bachmann skadade sig i slutet av matchen då hon stukade foten. Det dröjde dock ett tag innan UIK:s läkare sprang in på planen. De är vana att hon faller om jag säger så. Hon hade dock rejält ont den här gången och fick foten lindad, till middagen kunde hon i alla fall halta fram.

– På tal om Bachmann. Hon är ju faktiskt sjukt ung (17 år drygt) men ändå ruskigt bra. Nu verkar hon dessutom ha mognat lite i sitt spel och värderar situationerna betydligt bättre.

uik_i_turkiet_-_karatespa_2.jpg– Det var två ryska tränare på läktaren under matchen. De tillhörde laget Rostov och frågade mig tusen frågor om Umeå IK och svensk damfotboll. Ena killen tog min e-mail-adress och frågade om jag kunde maila honom några bilder. Han undrade även om Hanna Ljungberg och Fredrik Ljungberg verkligen var syskon och hade svårt för att förstå att mörkhyade Emelie Farfa i Göteborg var svensk. (”Hon är från Alingsås” berättade Torbjörn Nilsson efter matchen). Men ryssarna var väldigt trevliga.

umeaa__ik_i_turkiet_-_kar_2.jpg– Vet ni vem som har den värsta skadehistorien i Umeå IK? Nej, jag tror inte att det är Hanna Ljungberg längre utan June Pedersen. Hon ville inte berätta om allt (”Det skulle ta en hel dag”) men släppte i alla fall följande två fall. Hon slog ut båda framtänderna när hon skulle göra ett snyggt trick med slalomskidor. ”Jag kan inte åka, men ville ändå och när jag landade fick jag staven mot tänderna och slog ut båda”. Andra skadan var betydligt värre. När hon höll på skotta sina föräldrars hustak i Norge 2001 föll hon nämligen ner nio meter från taket ner på den isbeklädda marken. Hon bröt båda benen och en arm och fick inre blödningar. Sen har hon fått en spricka benet kring ögat och är dessutom gluten-allergiker numera.

– På tal om flygresan ner. Säkerhetsgenomgången innan planet lyfte visades på små tv-skärmar. Där visade de att man under landning och lyftning var tvungen att stänga av datorer, mobiltelefoner – och walkie talkies. Nödvändigt.

– Ängla-legenden Torbjörn Nilsson var för övrigt (surprise, surprise) imponerad av Umeå IK.

uik_i_turkiet_-_expertern_2.jpg

– I morgon ska UIK köra en rejäl matchgenomgång. I dag stod Björn-Åke Lingesten, Hans Aggling, Lars-Gunnar Skoog och Patrik Nordström för analysen på läktaren. Betungande jobb som ni ser på bilden.

– Jag tror jag har bränt mig. Jag är röd och varm i ansiktet. Jag lär mig aldrig.

Nu tror jag att jag ger mig för i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *