Utskällning på turkiska

Blev inte mycket bloggat härifrån i går, det berodde delvis på att internet låg nere, hann nätt och jämnt skicka in min matchtext innan det la ner. ”Vi byter server i dag” var förklaringen på all-inclusive-hotellet.

Men nu är jag tillbaka. Kort om matchen i går som UIK vann.

# Planen var sjutusen gånger bättre än den i måndags. Men den låg roligt till. Mitt ute i ingenstans vid en sliten grusväg, endast omgiven av åkermark. Men den var jämn och fin och grön. Den hade dock dåligt med staket på ena långsidan och kortsidan. Första tio minuterna rensade Rossiyanka bort fem bollar så långt de kunde.

# Det var samma sköna domare som mot Göteborg. Den här gången stannade han spelet i typ tre minuter och skällde ut Rossiyankas ledare, på turkiska. Det ryska lagets ledare hade nämligen placerat runt hela planen och skrek högljutt så fort det gick dem mot. Men domaren fick nog och läste lusen av dem, han stod i mittcirkeln och skrek och kallade sedan ut en av ryssarnas ledare och skickade honom till andra sidan planen. Synd bara att de troligtvis inte fattade någonting.

# Domaren borde för övrigt ha visat ut Rossiyankas nummer 99. Hon är en grym vänsterytter med bra fart och avig teknik. Men på slutet, när hon hade ett gult kort redan, försökte hon bara sparka ner Marta allt hon kunde. Med en minut kvar svepte hon undan benen för UIK-stjärnan och bort fått sitt andra gula. ”Send her off, send her off” skrek Andrée Jeglertz så det hördes hela vägen till Istanbul. Men eftersom domaren inte verkade kunna engelska så brydde han sig inte så mycket.

# Marta ja, hon avgjorde i går igen. Den här gången med en nick med kinden.

– Den tog lite på örat och resten på kinden, sade Marta och visade hur hon hade nickat.

Målet kom för övrigt efter ett väldigt snyggt förarbete av Madde Edlund som blev vänsterforward när Sofia Jakobsson (pigg igen) hoppade in. Edlund slog ett perfekt inlägg med vänsterfoten, så perfekt att Jeglertz inte trodde hon var kapabel till det.

– Det trodde inte jag heller, sade Edlund.

# I dag har UIK kört lugn återhämtningsträning. De flesta sprang, vissade körde enbart i gymmet.

# På tal om ingenting. BK Häckens spelare hoppade i poolen häromdagen, starkt eftersom den inte är uppvärmd än.

# I dag ska en del av ledarna in till stan och titta på skinnjackor, t-shirts och klockor.

# Det har regnat i dag igen.

# På tal om SM-slutspelet i hockey. En rysk mångmiljardär (enligt ryktet är han det) bygger visst en ny ishockeyarena här i Antalya. Målet är att få hit hockeylag på träningsläger. Kanske något för Björklöven?

# Mer om SM-slutspelet i hockey. L-G Skoog var en gång i tiden fystränare även i Björklöven. På den tiden brukade han köra back-träning i Bräntbergsbacken som försäsongsträning men avsluta med en hockey-doftande fotboll där det egentligen inte fanns några regler. När slutspelsaktuella Per Ledin var ny i klubben och skulle göra sin första fotbollsträning gav han sig på ikonen ”Sasja” Belyavsky.

– Det fanns inga regler, det var lite tanken med spelet men det var underförstått att ”Sasja” rörde man inte. Men du vet, Ledin klippte honom. Det blev alldeles tyst när han gjorde det. Men efter det sparkade ”Sasja” ner honom totalt även fast bollen inte alls var i närheten, jävlar vilken kapning, minns Skoog.

# Skoog har för övrigt skrivit upp samtliga sina träningspass sedan 1977. Han har sprungit 14 000 mil på 31 år och varit med i 900 tävlingar. Snart fyller han 50.

# Mami Yamaguchi har provat på sumobrottning. Nu har det visat sig att Andrée Jeglertz var brottare under några år i sin ungdom. Han brottades för klubben med det extremt coola namnet Sparta.

# Läser att IFK Holmsund slog UFC med 3-0, snacka skräll och att Holmsund blandar och ger!

# Det här blev halvlångt. Tack och god lunch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *