Stadion utan gräs

uik-upp.jpg

Anna Paulson, Ulla-Karin Rönnlund och övriga UIK:are på väg ut på planen.

Japp. UIK tränade på matcharenan Stade de Gerland i dag. Det var faktiskt en rätt sliten arena. Förvisso med grymt fina och sköna säten i avbytarbåsen (som gick att fälla bakåt, skönt) men själva arenan var som sagt sliten och gräsmattan sådär. Det var inte så mycket gräs på sina ställen. Den var rejält bultad och jämn men bollstudsen var både snabb och hög, hade trott att den skulle vara finare. Lyon ska tydligen bygga en ny arena av Emirates Stadium-snitt, det kan behövas. 42 000 tar den nuvarande arenan och i en stad med 1,7 miljoner och ett ligalag som vinner mästerskapet år efter år kan det behövas en fräschare hemmaplan.

UIK:s träning var i alla fall förvånansvärt slapp första halvtimmen vilket fick Andrée Jeglertz att ryta till inför tvåmålsspelet, då blev det lite bättre. Träningen höll på en timme.

I övrigt.

# De har två ”fasta” målburar på arenan, det tredje målet fick Roland Arnqvist, Steve Galloway och Patrik Bäcklund bära upp till mittcirkeln för spelet. Märkligt att de inte uppfunnit hjul på målen i Frankrike.

malet2.jpg

Här bärs det.

# Det var lite autografsamlare på plats på Gerland, alla ville ha Martas signatur. Roligast var en snubbe från Luxemburg som hade ett privat museum hemmavid. Han hade 45 000 autografer och var egentligen bara på stadion för att kolla in den och fota den. Då upplyste konkurrent-kollegan Gunnar honom om att världens bästa damspelare fanns på plats och Luxemburgarn tog snabbt hennes autograf. Hans första ”stora” signatur var för övrigt Günter Netzer, en tysk anfallslegend av playboysnitt. I sin sista match för Borussia Mönchengladbach, cupfinal mot Köln 1973, bytte en skadad Netzer in sig själv (han sa åt managern att ”nu går jag in och spelar”) i förlängningen och avgjorde vid sin andra bollkontakt med fel fot i krysset.

# Upptäckte i går kväll att jag missat att ta med t-shirts till Frankrike. Köpte två i dag.

# Var även ner till centrum en sväng. Olympique Lyon hade ett eget café mitt på rådhustorget i stan. I övrigt gick vi en vända genom gamla stan som var fint och såg ut som – alla andra gamla städer i världen.

# Fick en pratstund med Kim Källström per telefon. Han har bortamatch mot Valencienne i morgon.

Och till sist en bild på mig själv i avbytarbåset.

jag3.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *