Inför säsongen: Jesper Larsson, Robertsfors IK


Robertsfors IK upp till rakning nu. Bruksklubben bytte redan inför fjolårssäsongen ut mycket spelare där Johan Larsson la av, Eirik Hesla, Dan Fransson och Daniel Larsson försvann. Även inför årets säsong har det varit en del spelaromsättning i RIK. Nye tränaren Samir Kanlic förordar en teknisk fotboll. Ett trendbrott eller? Njae, inte enligt mittbacksveteranen Jesper Larsson. Bloggen ringde upp honom för att prata om tjongfotboll och långa inkast.

Det pratas om ny fotboll på Stantorsvallen?
– (Skratt). Det är många som gillar det där. Vi har ju pratat om det förut men jag håller inte med alla som sagt att vi bara tjongat. Jag har många goda minnen från matcher där vi spelat bra, vi spelade till exempel ut Enköping efter noter på Stantorsvallen och då var det ingen tjongfotboll, säger Larsson innan han dock medger…

–  Men ett litet nytänk är det ju. Vi har nött mer passningsövningar än tidigare. Samtidigt, när vi hade spelare som Eirik Hesla och Joel Gradin som var fruktansvärt starka på huvudet och i bollmottagningen hade det ju varit dumt att inte spela längre bollar på dem.

Finns det plats för långa inkast i ert ”nya” spel?

– De ska vi nog inte ta bort. Vi har fortfarande väldigt många duktiga spelare på fasta situationer även om vi försöker skapa lite mer efter backen nu. Men det kan bli en bra kombination.

Men du har fått konkurrens om inkasten. Nyförvärvet Peter Johansson (från Infjärden) kastar väl vansinnigt långt?

– Han kastar längre än mig, det gör han.

Får du lämna över inkasten då till honom?

– Vi har lite olika varianter vi kör, det är bra att det finns flera olika som kan kasta och då får jag vara inne i boxen lite mer.

Hur känns det att kasta längst längre?

– Det går alldeles utmärkt, med ålderns är det rätt skönt att få vila lite. 

Så, vad tror du om Robertsfors i år då?

– Det ser helt okej ut, vi har i stort sett alla i gång i träning. Jag hoppas vi är i mitten av tabellen och sedan får vi väl sikta uppåt. Vi bytte mycket för två år sedan och har bytt en del i år också, det tar lite tid att spela in. Vi har många unga spelare med framtiden för sig, så man får se i ett litet längre perspektiv samtidigt vill vi ju vinna varje match.

Hur känns det för dig personligen?

– Ungefär som vanligt, det är fortfarande väldigt roligt att spela fotboll.

Hur är Samir Kanlic som tränare? 

– Spännande. Han brinner verkligen för uppgiften, och farten på träningarna drivs upp av hans engagemang, vi har fått bättre kvalité på träningarna i år.

Vilka vinner serien?

– Det är ingen lätt fråga. Jag har inte riktigt koll och vet exempelvis inte var Timrå står. Men jag tror att Timrå, Skellefteå och IFK Luleå kommer vara där och kriga.

Vilka åker ur?

– Jag vet inte vad man vågar säga. Kiruna kommer att få det tufft tror jag även om de kanske helt plötsligt värvar in lite norrmän eller finnar, sedan tror jag Piteå får det tufft. 

Ni möter Umedalen hemma i premiären på lördag?

– Det blir som vanligt en tuff match. Det är derby direkt och dessutom premiär. Vi får se vem som är hetast för dagen, det är oftast det som avgöra.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *