Inför säsongen: Marcus Perjus, IFK Holmsund

Division II-säsongen inleds i helgen. Bloggen ringer upp en profil i varje länslag och kollar läget. Först ut IFK Holmsunds egen Totti; Marcus Perjus.

Kort resumé. IFK Holmsund svarade för en lysade debutsäsong i fjol i division II. Division II-nykomlingen luggade Ersboda poäng i båda derbyna, kom sexa i serien och vann dessutom DM. Inför årets säsong har man tappat ett helt gäng spelare men samtidigt fyllt på med ett par talanger. Med ”fullt” lag kan Holmsund nog slå alla lag i serien, men det krävs att de rutinerade spelarna står upp.

Bloggen ringde upp bollbohemen Marcus Perjus för att kolla läget inför premiären hemma mot IFK Luleå på lördag. Det är ett redigt oljud i bakgrunden när han svarar. Perjus jobbar som industriarbetare.

– Det kan man inte tro om den här gubben va, säger han och skrattar.

Hur är läget inför lördagen?  

– Det är ganska sådär. Jag har haft problem med ett knä i nästan tre veckor. Det är någon slemsäck som är irriterad, jag har tränat lätt i veckan och hoppas kunna vara med och spela i helgen, det borde gå, det har varit smärtan som varit problemet.

Hur mycket betyder du för IFK Holmsund?

– Jag skulle säga att jag betyder ganska mycket, jag har nog samma betydelse för Holmsund som Totti har i Roma. Vi äldre kommer att få bära ett tungt lass i år, det finns inget utrymme för att vi äldre ska vika ner oss. 

Ni inleder mot seriefavoriten IFK Luleå?

– Det känns ganska lämpligt att möta dem i första matchen innan de kommit in i det.

Hur kommer det gå för er i år?  

– Jag tror det kommer gå ganska bra. Vi har tappat många men ändå fyllt på mycket men många unga lovande spelare. Det finns viss risk att det kommer gå upp och ner en del men vi måste minimera våra dippar och ta poäng även om vi skulle spela dåligt.

Vilka vinner serien?

– Jag har inte sett dem spela men jag har en känsla att Skellefteå tar hem det i år. De var bra redan i fjol och har fått in några nya bra och fått behålla hyfsat mycket, jag tror på Skellefteå.

Vilka åker ur?

– Piteå-lagen får det lite tuffare. Infjärden och Piteå känns inte på förhand som några starka kandidater för att hänga kvar.

Vilket blir bästa Umeålag i tvåan?

– Vilka har vi i serien, det är vi, Mariehem, Umedalen och Robertsfors som man väl ändå får räkna dit. Jag säger vi eller Mariehem.

Inte Robertsfors? 

– Jag har inte sett dem, men de har väl tappat några äldre som Joel Gradin.

Men de har fyllt på med Samir Kanlic som tränare, André Nyberg och Fredrik Lindgren och Daniel Christoffersson norrifrån?

– Då ändrar jag mig och säger vi eller Robertsfors.  

Till sist. Vem har Umeåfotbollens bästa tillslag?

– Umeås? Då är det inte så mycket att diskutera, jag trodde vi pratade Nord-Europas bästa.

Nord-Europas då?  

– Allvarligt, jag tror inte så många i Umeåfotbollen slår mig på fingrarna. Magnus Henrysson har i och för sig riktigt bra tillslag med båda fötterna men min högerfot är nog bland det bästa man sett här uppe.

På lördag får vi då förhoppningsvis se Marcus Perjus högerfot tala i premiären mot IFK Luleå.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *