Inför säsongen: Mattias Larsson, Skellefteå FF

Är det Skellefteå FF:s år i år? Vem vet. De har i alla fall fyllt på med halva länets forwardsarsenal, fått behålla de allra flesta och har en bred trupp. Återstår att se om de klarar av att börja bättre än tidigare år, FF har de senaste säsongerna varit ett starkt höstlag men inte haft något med toppstriden att göra på grund av svaga vårresultat.

Bloggen ringde upp nyförvärvet från Mattias Larsson för att kolla läget inför seriepremiären mot Mariehems SK och fråga om vem som är kaxigast i division II, han eller Marcus Perjus…

– Så kan du ju inte fråga, säger Larsson när jag ställer frågan om kaxigheten.

– Jag kanske var kaxig förut men jag är inte i närheten av det nu. Jag har lugnat ner mig och försöker inte sticka ut hakan så mycket.

Varför då?

– Nej men det har stått så mycket, folk kan ju tro att jag är en pajas. Men jag läste intervjun med Perjus, den var rolig, det är kul med folk som säger lite också.

Hur är känslan inför premiären?

– Det känns bra, inspirerande och roligt. Det ska bli intressant att möta Mariehem. Jag har ingen aning vad de har för lag, jag känner inte en spelare som spelar där.

Det kanske inte blir så enkelt?

– Nej, de kommer vilja lugga oss på poäng. Det är nog en av de svårare premiärmatcherna.

Och du vet om Skellefteås vårhistoria? 

– Nej, egentligen inte. 

Att de brukar vara svaga på våren och starka på hösten.

– Okej, det får vi väl ändra på nu i så fall.

Hur trivs du i Skellefteå?
– Riktigt bra. Vi har ett så djävulskt bra lag, vår bänk är nästan ett a-lag. Vi mötte Morön häromdagen och körde med en elva i första halvlek och en annan i andra och det var ändå ett riktigt bra lag. Det blir svårt för Mats (Stenlund) att ta ut laget, vi har sju, åtta, nio forwards i truppen. Men det behövs ju en bred och bra trupp om man ska vara i toppen.

Du spelar på kanten i dag?
– Ja, det känns lite bättre. Jag kan komma med fart i stället och blir lite friare.

Vilka vinner serien?
– Det beror ju en del på avstängningar och skador men vi ska vara bland de tre bästa, sedan kommer nog Timrå, Luleå och säkert något Ö-vikslag att ligga i topp.

Vilka åker ur?

– Svårt att säga. Jag känner inte till Kiruna så bra men att de ens får ihop ett lag när de bor där uppe, bara att åka på bortmatcherna måste ju ta på kroppen. Jag tror faktiskt tvåan är lite sämre än på många år, ganska många lag där nere är rätt jämna och det är väl nästan bara vi som storsatsar.

Du förresten, du blev utmanad på målskytte av David Ekström på vår konkurrent-tidning i Skellefteå?
– Det var bara en rolig grej.

Men nog sved det lite att du förlorade? 

– Jag resonerar så här att vem som helst kan vinna det där. Mulla (Mladen Galambos) stod ju och han känner mig ganska bra. David sköt första skottet i krysset sedan gjorde jag 1-1 och sista skottet satte David sen. Men vi värmde inte upp så mycket och det var kul för han att få lite självförtroende.

Lycka till i dag nu.

– Tack så mycket, förhoppningsvis kan jag sätta några bollar här framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *