Lycksele laddade inför premiären

I dag startar så division III-säsongen även i den mellersta serien. Sandåkerns SK får som bekant vänta på sin premiär. Men för det andra länslaget, Lycksele IF, inleds säsongen i eftermiddag med hemmamatch mot jämtländska Stugun.

Bloggen ringde upp tränaren Stig Bäckman och frågade vad han vet om motståndet…

– Inte så mycket, det jag vet är att de kör med spelare från närområdet och det innebär kanske att de har bra klubbkänsla och jobbar bra för klubben. Men om de har några speciella kvaliteter har jag inte så stor koll på.

Har ni några skador/sjukdomar?
– En spelare är skadad, Johan Forsberg (stukad fot) och en är förkyld men i övrigt ser det bra ut.

Vad har ni för målsättning i år?  
– Att bli bättre än i fjol. Det är en ganska rimlig målsättning, jag tror serien blir oerhört jämn. Vårt lag är ungt och talangfullt och vi jagar mer prestationer än resultat, men kan vi få några segrar i början och få självförtroende kan det bli riktigt bra.

Vilka vinner serien?
– Jag har Östersund, Frösö och Kubikenborg som favoriter. IFK Sundsvall har ett ungt lag med mycket speed, får de alla resultat med sig kan de bli en utmanare. Sen vet man aldrig, Mariehem var ju tippad som ett mittenlag i fjol men vann serien. Sandåkern spelar en trevlig fotboll och får de resultat med sig kan de gå långt, säger Bäckman och fortsätter.

– Sen vet man ju inte med exempelvis Ytterhogdal som har en massa brassar i laget. Får de tio Ronaldinho så kanske de springer hem serien. 

Hur ser ert kameruanska nyförvärv ut?

– Från det han kom i går har han tre löppass i benen, han är oerhört sugen att komma i gång. Han gör sitt första bollpass på måndag. Han är jätteödmjuk och trevlig och han har ju varit med en del. Men vi ska inte tro att han är någon frälsare men han borde vara helt okej.

Lycka till i premiären!

– Tack, allt känns bra och det är trevligt väder att få spela fotboll i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *