Fotbollshelgen i korthet

Ja, det här blev ju en tämligen medioker länshelg, i alla fall om man tittar till elitlagens insatser.

Ersboda SK åkte på en ny division I-smäll. Det såg väldigt mycket ut som Umeå FC i superettan 2006 på Vallen i dag. Ersboda spelade hyfsat, skapade chanser men sjönk där mellan igenom totalt vilket visade sig i form av ödesdigra misstag i försvarsspelet. 0–1 var ett självmål, 0–2 kom efter ett rejält missförstånd mellan mittbackarna Tomas Lindberg och Björn Sjöberg och 1–4 kom sedan Mattias Öster Waara snubblat. Det är givetvis bra att Ersboda skapar chanser, i dag brände laget en straff (Henrik Sennström) och hade en boll i ribban (Christoffer Johansson), men det räcker ju inte att skapa chanser. De måste sitta också och framförallt måste det till en större skärpa och säkerhet i försvarsspelet, nykomlingsnaiviteten måste helt enkelt tvättas bort så fort som möjligt. Annars kan det bli en jobbig säsong.

ooo

Sunnanå SK fortsätter sin kräftgång. Det blev en 2–3-förlust borta mot Kristianstad i en match där Sunnanå enligt uppgifter inte skapade så mycket mer chanser än de två mål man gjorde. Sunnanå har nu två poäng på fyra matcher vilket är fruktansvärt uselt sett till att laget mött de två nykomlingarna och ett svagt Bälinge. Bara där skulle laget haft nio poäng, om de nu varit så bra som de siktar på att bli. Uppförsbacke för Sunnanå som nu har Djurgården borta i nästa match efter EM-kvaluppehållet.

ooo

Umeå FC kom snabbt ner på jorden efter den övertygande premiärsegern mot Östersund förra helgen. I går blev det 0–2 inför dryga 4 000 åskådare på nyinvigda Swedbank Park i Västerås. Nästa värdemätare för UFC blir Syrianska kommande helg, även det borta. Vi får se om UFC:arna blivit varmare i sina nya bortakläder då.

ooo

Division II-fotbollen bjöd inte på några större skrällar. Skellefteå FF manövrerade ut Mariehem, det som däremot var lite oväntat var att Petter Gustafsson stod för båda FF:s mål. IFK Holmsund förlorade knappt mot Luleå och Robertsfors-Umedalen kryssade (sedan brödraduon Erik och Johan Isacson gjort 1–1 via ett patenterat Sörmjölesamarbete).

ooo

I division III-premiären övertygade Sunnanå med en 5–1-seger mot Älvsby IF. Norrbottningarna är förvisso nykomlingar men glöm inte att Sunnanå har haft en spelaromsättning på kring 30 spelare! Försäsongs-hete John Eriksson stod för två av Sunnanås mål. Morön slog för övrigt Bureå i derbyt med 2–0.

ooo

Det blev 1–1 för Lycksele mot Stuguns BK. Sebastian Johansson räddade poängen till LIF.

Krossen i mellersta serien stod Sollefteå för som 7–0-besegrade Ytterhogdal. Det matchen fick jag in på oddset. Sollefteå stod faktiskt i fina 1,33 som segrare vilket var riktigt bra med tanke på att Ytterhogdal inte hade med någon av sina elva (!!) brassar. Tränaren i Ytterhogdal berättade i fredags kväll för Länstidningen i Östersund att han höll på att ringa runt till byns 94:or i hopp om att överhuvudtaget få ihop ett lag. Vi utnämner redan nu Ytterhogdal till årets Junsele!

ooo

Mer då? Det har spelats ett helt gäng tränings- och DM-matcher i helgen.

Det sjukaste resultatet alla kategorier kom i DM-matchen mellan Boliden-Clemensnäs på damsidan. Clemens vann med 18–0!!  Jag måste ringa och kolla vad som egentligen hände i morgon.

ooo

Domarcupen i Skellefteå är en levande och högst prestigefylld turnering.

I Umeå för Domarcupen en betydligt mer undanskymd tillvaro. Västerbottens P92-länslag vann herrturneringen, som bara bestod av fyra lag!, efter finalseger med hela 7–0 mot division VI-kämparna Höjdens BK. På damsidan ställde sex lag upp och där möttes F93-länslaget och Umeå Södras U18-lag i finalen, de sistnämnda gick segrande ur striden, 4-1 blev segersiffrorna.

ooo

Om Bloggen har sett någon profil i helgen? Inte så många. Var i och för sig ett helt gäng fotbollsprofiler på plats på Gammliavallen i dag men i det civila har det varit tämligen tungt.

ooo

Just det. Ersboda har torskat sina två första matcher, UFC har en seger och en förlust. Men på en punkt spöade Ersboda UFC på fingrarna; publiksiffran. ESK hade 490 åskådare, UFC hade 485 förra helgen. En knapp men klar seger.

ooo

Till sist. Här kommer ett gäng träningsmatch- och DM-resultat från veckoslutet.  

Träningsmatcher damer

Morön BK–Morön BK P93 2–6
IFK Åkullsjön–Umedalen 2–2

U: Anna Burström, Tina Jonsson.
Morön City–Sörböle 2–3
M:
Cecilia Sundström, Ida Lundmark.

Ersboda/Ersmark-Furunäs/Bullmark 4-1

E: Viktoria Klingefors Hedlund 4.

Herrar
Hörnsjö/Rundvik–Vännäs AIK 6–0
Sörmjöle–Betsele 2–1
S:
Ronald Näsström, Henrik Nordin. B: Thomas Strömgren.
Sandvik–IFK Umeå 3–0
S:
Anders Burström, Per Lundgren, Philip Jonsén.
Umedalens FF–Furunäs/Bullmark 1–0
Burträsk U–Ljusvattnet 1–3
B:
Patrik Nilsson.

Rusksele-Åmliden 2-2

R: Simon Eriksson 2.

Rusksele-Gunnarn 2-0

R: Simon Eriksson 2.

DM damer
Boliden–Clemensnäs 0–18
Myckle–Kågedalen 0–6

Flurkmark-Spöland 7-1

DM herrar
Spöland–Sandvik 2–2
Sp:
Johan Frohm, Jonatan Högman.
Teg–Sävar 1–1
T:
Martin Lundberg.
Bygdeå–Ersmark 4–4
E:
Jesper Wallvik 3, Erik Berglund.
Bastuträsk–Bergsbyn 2–1
Boliden–Clemensnäs 2–1
Ostvik–Kågedalen 1–4
Gimonäs UIF–Nysätra 6–1
G:
Hussein Mohammed 2, Jacob Lundmark 2, Mattias Pettersson, Monir Salem.
Obbola IK–Samba FF 3–1
IFK Umeå–Hörnefors 5–1
Mjövallen–Medle 5–3

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *