Onsdagsmatcher

Formsvaga Umeå Södra och Sunnanå drabbar samman på Gammliavallen i svenska cupens femte omgång. Såg Södras senaste match och där syntes det klart att anfallsspelet behöver förbättras. Läge för det nu i en ”betydelselös” cupmatch? Båda tränarna, Nordström och Eskelinen, har gjort klart att serien är absolut prio nummer ett.  Därför borde det vara läge att testa lite nya idéer och lufta nya spelare.

Lisa Renberg och Matilda Forslund är två spelare som får chansen i Sunnanå där Rebecca Smith, landslagsspel, samt skadade Lina Johansson och Anna Bodén saknas.

I Umeå Södra saknas Moa Westermark, Maria Lundqvist, Linda Fransson och Patricia Hägglund då de tar sin studentexamen. Även Hanna Folkesson är borta från spel efter hennes knäskada senast.

I herrtvåan spelas det också match ikväll. Även här är det bortfall p.g.a studentfirande. I Umedalen är det Jim Grenholm, Simon Mårtensson och David Viksten och i Holmsund Nicolai Almgren och Oskar Collin som tar studenten.

Matchen på kamratvallen börjar 19.00. Nordicbets odds på matchen är 1.80 på hemmaseger, 4.05 på X och 3.20 på tvåa.

I Skellefteå möter FF Robertsfors. Blir en tung nöt att knäcka för Robban då Skellefteå FF och Petter Gustavsson är i hiskelig form.

Drar inte alltför stora växlar av Sveriges premiär. Tråkigaste matchen såhär långt. Grekland var helt ointresserade av att spela fotboll. Petter Hansson gör en sak bra på hela matchen, då han turligt trycker in bollen, och Micke Nilsson är bäst i backlinjen. Ska Sverige ha den minsta chans mot Spanien så krävs det en betydligt bättre insats.

4 kommentarer

  1. Tack för att någon håller med mig om Sveriges premiär. Vi kommer betydligt svårare även mot ryssland där deras storstjärna är med. Synd att wilhelmsson försvann men nu hoppas ja lagerbäck vågar satsa på Larsson på kanten istället för att fega med en formsvag Elmander.

  2. Kul att ni håller hyfsat tempo på bloggandet. Själv skulle jag dock önska att fokus låg ännu mer på länsfotbollen. Landslaget finns det nog med folk som bloggar om.

    För övrigt anser jag att det är lite märkligt att div 2-klubbarna ger kidsen ledigt för studentfirande… är inte den serien mer seriös än så? Fira studenten har de väl hela natten på sig att göra…
    (cupmatchen för damerna förstår jag att de skiter i då bägge lagen har prekära lägen i serien och då de helst förmodligen skulle slippa spela matchen överhuvudtaget)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *