Dags för en summering

Det har blivit dags att summera helgens länsfotboll. Gårdagens inlägg var en smula elitinriktat men då var nog inte Bålfors blogghumör på topp efter Sveriges snöpliga förlust mot Spanien. Här kommer i alla fall en summering helt utan kronoligisk ordning.

Mariehem, Robban och Umedalen vann alla sina respektive matcher i tvåan och Umedalen återfinns nu på en andraplats i tabellen men lyckligast är nog Mariehems tränarduo Jonas Wikström och Erik Pettersson. MSK ligger nu 5 poäng ovanför en nedflyttningsplats men har framförallt väldigt bra läge att avancera uppåt i den jämna tabellen, kul för nykomlingen att det går bra.

Dramat i Norrfyran rullar vidare. I och med helgens resultat så toppar fortfarande Norsjö tabellen med 16 poäng efter åtta spelade matcher men de har hela 8 lag i släptåg som fortfarande är med och slåss i den väldigt breda toppen. De enda lagen som helt kan räknas bort från toppstriden är Bergsbyn, Myckle och Burträsk. Leve dramatiken!

I Söderfyran fortsätter det unga Spöland att leverera och tack vare helgens ett noll-vinst mot Sandvik toppar laget tabellen på 21 poäng. Roligt att se att Röbäck gjorde poängdebut i årets serie då laget kryssade mot Vilhelmina i en mållös match som Umeålaget kanske borde vunnit.

I Söderfemman levererar toppkvartet allt jämt och helgens utropstecken är utan tvekan  bloggbekantingen Lars Björk som gjorde inte mindre än 6 mål för sitt Täfteå i helgen.

Den gode Björk har dock en bit kvar till Ulrica Björnehalls nivå, den forna Gimonässpelaren stod för inte mindre än 8 mål när hennes Flurkmark besegrade Tvärålund med ofattbara 0-21. Bloggen har utan framgång sökt Ulrica för en kommentar.

I södra damfyran ångar Sörfors vidare. Laget slog i helgen Hörnsjö med 3-1 och är därmed fortfarande obesegrade. Luktar damtrean…

Till sist vill jag önska Jimmy Nilsson ,tränare i Umedalens FF, stort Grattis på 40-årsdagen.

Över och ut

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *