Umedalen går som en ångvält

umedalen-infjaerden003__468.jpg

FOTO: KENNETH SANDELIN

Umedalens herrar tog igår sin tredje raka seger i norrtvåan. 2-0 mot Infjärden och Westman, som bevakade matchen, var imponerad över Umedalens spel.

– De ser ut att ha riktigt bra självförtroende. Spelade både kort och långt och spelade på båda kanterna. Det syntes inte att de hade många borta, sade Niklas W.

Både jag och Westman var inför säsongen överens om att Umedalen tappat i slagstyrka och att man definitivt inte skulle tillhöra toppen. Därför väljer jag att ställa mig i ett hörn, krypa till korset och ta på mig skammens bälte. Trots ständiga skadeproblem har de svartgula gjort det riktigt bra. Ringde upp Renman för att höra hans syn på säsongen.

Är du förvånad över resultaten och tabellplaceringen?
– Sett till spelet förtjänar vi kanske lite mer poäng då vissa av de oavgjorda matchern lika gärna kunde ha slutat med vinster. Men samtidigt har vi också haft flyt i vissa matcher, exempelvis mot Luleå då de fick en spelare utvisad tidigt.
– Lite förvånad är jag. Vi visste att vi skulle kunna slå de flesta i serien men samtidigt visade vi upp en ojämnhet på försäsongen som gjorde att vi inte visste vart vi stod.
– Serien är så jämn att det räcker med ett par dåliga matcher för att man ska halka ner till nedflyttningsstrecket.
Några speciella spelare som du vill lyfta fram?
– Vi har ju två riktigt bra målvakter (Jim Grenholm och Mattias Bergström) vilket alltid är en stor trygghet. Sista matcherna har lagkapten Oskar Edholm visat framfötterna och Andreas Olofsson har varit stabil i varenda match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *