De små ytornas mästare

Sitter på redigeringen och kan meddela de som troget läser resultatbörsen i papperstidningen att det är så trångt att vi bara får plats med enstaka matcher i måndagstidningen. Blev en hel del knep och knåp. Därav utnämner jag mig till de små ytonas mästare. Resterande resultat kommer i tisdagstidningen. Beklagar å VF:s vägnar.

Punktar upp en sammanfattning (med Englund flåsandes i örat):

• Vilhelmina vann över Sandvik i söderfyran. Mötet slutade 6-0 till gästerna.
Ulrica Björnehalls målproduktion fortsätter i rasande tempo. Fem nya mål i 11-0 segern mot Vilhelmina idag och med de målen inräknat har hon hängt sjutton kassar på fyra matcher. Inte illa pinkat.

• I division 4 södra stod Hanna Levander för sex av målen när hennes Hörnsjö IF vann över Furunäs/Bullmark med 8-3.

• I norrfemman tar IFK Ålund över serieledningen från Medle SK efter 4-1 segern över Örnvingen. Lars Lundmark X2, Erik Lundmark och Johan Johansson gjorde mål för Ålund. För Örnvingen nätade Osman Palani. Medle förlorade nämligen hemma mot Bjurfors med 3-1.

• I söderfemman vann Ersboda FF och Furunäs/Bullmark som väntat över Rödåbygden respektive Samba. Däremot fick Obbola enbart oavgjort mot Umekamraterna. Med andra ord verkar en topptrio utkristallisera sig.

• Pojkallsvenskan är en sorglig serie med västerbottensögon sett. Endast två lag från länet är med. Annat var det på undertecknads tid, för bara några år sedan ska påpekas, då man var tvungen att kvala för att få spela i pojkallsvenskan. Ljus i mörkret är att Spöland för tillfälltet leder serien. Idag mötte man seriens andra västerbottenslag, Sunnanå, och vann med 3-0. Mål gjorde tre ”J:n”. Jerry Eriksson, Jesper Framell och Jim Forsgren.

3 kommentarer

  1. Dom bästa 92:orna i Umeå som finns i IFK, MSK och SSK spelar JUNIORALLSVENSKAN som ffa är en AC-serie. Några spelar regelbundet i klubbarnas representationslag i div IV och tom div III. Att kuska upp till norrbotten varannan vecka för att spela pojkfotboll är inte utvecklande eller vad säger Bålfors som själv fortfarande harvar i fyran.

  2. Kan ni följa upp intressanta talanger? Ex. Adam, prata med dem som kallat honom till Hammarby och hör vad de ser hos honom och vad syftet är med provspelningen, kan det bli övergång redan nu?
    Samma sak med holmsundspojkarna, ring tränaren och hör vad han tycker om dom och vad han vill göra med dom 2 i framtiden lr nu?

  3. Frågar man Peter Stenberg vad han tycker om sina spelare så får man ett ord till svar:
    Världsklass!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *