Fördel Skellefteå

Som Bålfors tidigare skrev hade Skellefteå FF chansen att skaffa sig en 13poängsledning om de besegrade Piteå ikväll. Något de lyckades göra även om det var på håret.  I den 57:e minuten gjorde Morris Lewis 2-1 till Skellefteå och laget hade då lyckats vända på steken efter Piteås chocköppning som ledde till 0-1 redan efter tre minuter. Piteå kvitterade dock i den 87:e minuten genom Victor Brännström och det såg ut att bli en oavgjord tillställning. Då klev Petter Gustafsson fram som så många gånger förr och fem minuter efter Piteås kvittering gjorde han 3-2 till hemmalaget, vilket gav FF sina 13 poäng till godo på tvåan Robertsfors.

Just Robban och Skellefteå möts för övrigt nästa omgång och uttrycket ”sexpoängsmatch” kommer väldigt väl till pass.

Också i damtvåan var det fördel Skellefteå denna afton. Morön lyckades radera ut ett blekt Umedalen på Umedalens IP och Sofia Lundmark blev stor segerorganisatör med sina två mål.  Umedalen lever farligt då de endast har en poäng ner till Åkullsjön som ligger just under strecket och de båda möts i nästa omgång så ”sexpoängsmatch” blir därmed kvällens ord.