Schwensk seger

Det blev svensk seger i OS-damfotbollens tredje match. Resultatet 2-1 till Sverige innebär att marddrömsmotståndaren Deutschland blir kvartsfinalmotståndare.

….Sverige har inte vunnit över Tyskland i någon mästerskapsmatch under 2000-talet.

Thomas Dennerby gjorde inte en Bengt-Åke Gustafsson och taktikspelade utan man satte full fart mot Kanada, ett oavgjort resultat hade gett Norge i kvarten.

Trots att hon varit så enormt skadedrabbad genom åren har Lotta Schelin verkligen visat vad hon går för. Ska Sverige ha minsta lilla chans att besegra Tyskland så krävs det att Schelin kliver fram.

Sjögran och Schelin är på tok för ensamma i det svenska landslaget vad gäller kreativitet.

På tal om svenska landslag. Lars Lagerbäck presenterade idag truppen som ska möta Frankrike i en jubileumslandskamp på Ullevi.

Petter Andersson är inte med i truppen. Anledningen? Hammarby och Kalmar spelar semifinal i svenska cupen dagen efter landskampen.

…tror att Lagerbäck för en gångs skull hittade ett bra skäl att inte ta med lite nytt blod i landslaget. Jag menar Petter Hansson, Daniel Andersson och Henrik Larsson måste ju bara vara med i en jubileumslandskamp mot Frankrike?

…när ska man testa unga förmågor, inte en viktig match mot bra motstånd, om inte nu?

Sure, ”Henke” Larsson är nog bäst i allsvenskan för tillfället. Men hur kommer det se ut om två år, när han är 39? Kanske lika bra att någon yngre verkligen får chansen att spela in sig redan från start?

1 kommentarer

  1. Sure, “Henke” Larsson är nog bäst i allsvenskan för tillfället. Men hur kommer det se ut om två år, när han är 39? Kanske lika bra att någon yngre verkligen får chansen att spela in sig redan från start?

    Varför skulle inte HIF använda sig av som du skriver ”allsvenskans bästa spelare”? Varför sätta en sådan tillgång på bänken? Tycker du har för mycket korkade åsikter. Vad gäller kreativitet i damernas landslag är Victoria Svensson gånger mer kreativ än Schelin, usch, blir arg bara jag läser bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *