Gimonäs straffade Umedalen

Skrev den 21 juli om hur Rönnskär slog ut Holmsund och hur GUIF vann över Robertsfors i DM. Igår spelades kvartsfinal mellan GUIF och Umedalen på Ålidhem Arena (Förövrigt en arena där Sörfors IF var närmast segern i lördag). Vann gjorde….Gimonäs!

Kul med skrällar säger jag. Höjer statusen på DM då även de mindre lagen har chansen att vinna.

GUIF:s seger var inte alls orättvis. Man tog ledningen genom Monir Salem men med matchens absolut sista spark kvitterade Simon Mårtensson till 1-1. På straffarna däremot var Gimonäs kyligast och vann.

I Skellefteå slutade det på samma sätt. Med en skräll. Rönnskär besegrade Mariehem med klara 4-1 efter att Andreas Marklund, Johan Westerlund, David Olsson och German Yanza gjort mål för Rönnskär. Ludvig Bohlin tröstmålade för Mariehem.

– För vår del gör det inget. Det är nästan bara skönt att slippa matcherna, sade Umedalens tränare Thomas Eklund.

Förstår mig inte på den här bördan att spela DM. Är inte DM ett utmärkt tillfälle för lagen att lufta bänkspelare och yngre förmågor?

Med tanke på vilket håll Umedalens formkurva pekar så borde DM vara ett utmärkt tillfälle att få tillbaka förlorat självförtroende och hitta rätt spår igen. Korkat uttalande.

Semifinallagen är klara och ser ut som följande:

IFK Umeå-Rönnskär

GUIF-Ersboda

Dessa spelas den 31 augusti och finalen spelas 21 september. Min gissning? Ersboda-IFK Umeå i final.

”vk”//

Jag undrar verkligen vart du får Helsingborg ifrån? Detta blogginlägg handlar enbart om det svenska landslaget?

3 kommentarer

  1. Fick Helsingborg från att du skrev att han ”förmodligen är ALLSVENSKANS bästa spelare” allsvenskan är inte landslaget.

  2. Du skriver märkliga saker. inte på ett positivt sätt. Klart det inte höjer statusen om de mindre lagen har chans, snarare tvärt om. Om de större lagen satsade på DM skulle väl statusen höjas?! Sen så är det väl ändå så att bänkspelare och yngre förmågor luftas flitigt under DM.”Korkat skrivet”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *