Heja Sverige!

Landslaget mötte Frankrike på Ullevis fina(?!) gräsmatta och det ”nya” Sverige fick se sig besegrat med 2-3. Överlag var det väl inget monster till match men det fanns ändå några ljusglimtar och främst då i Kim Källström som gjorde en riktigt bra match. Men även alla de ungtuppar som luftades i andra halvlek tog för sig och förtjänar beröm i efterhand. Jag har dock svårt att köpa Bosse Petterssons falsettskrik om att Sverige inte alls saknar första touch och visst kan spela ett vårdat passningsspel. Frankrike var väldigt blekt och Lagerbäck har en hel del kvar att fundera på om det skall bli VM 2010.

För att lämna Landslaget och övergå till länet så har det spelats en hel del i fyrorna och femmorna ikväll.

I södra fyran vann IFK Umeå mot Röbäck med 5-0 och unge Pettersson-Lif stod för 3 baljor. IFK cementerar sig därmed fast på andraplatsen då Sörmjöle, GUIF och Spöland samtliga förlorade i denna omgång.

I södra herrfemman vann Obbola med hela 10-0 mot Rödåbygden. Joakim Ivarsson visade prov på riktig målnäsa då han gjorde 4 stycken ikväll. Vidare så skrällde Samba mot Ersboda och fick med sig en poäng, 0-0 blev matchen och Täfteå kan därmed ta igen lite förlorad mark i tabellen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *