Summera mera

Helgen har passerat och här kommer en blandad summering från lördagen och söndagen.

Skellefteå FF vann idag  mot Friska Viljor med 1-0, Dan Burlin på straff. Laget har nu 11 poäng till godo på tvåan IFK Luleå och det ser onekligen väldigt bra ut för dem.

Igår gratulerade bloggen Flurmark som vann västra damfemman. Idag skickar vi en försenad gratulation till Mariehems juniorlag som vann södra damfemman.  Även dem är hitintills obesegrade och har vunnit nio raka. Roligt för Mariehem som på torsdag kan få ytterligare ett lag som seriesegrare då damtvåanlaget vid seger mot Umedalen säkrar seriesegern.

I norra damfemman ser det ut som att Nysätra tar hem det. De vann idag med 2-0 mot Boliden.

– Vi spelade rätt uselt, kommenterade tränare Karl-Arne Aronsson efter matchen. De leder nu serien med nio poäng över Morön som har en match mindre spelad.

Norsjö ser allt mer ut som segrare i den norra herrfyran. Vinst i helgen med 4-2 mot Betsele och närmaste konkurrenten är Rönnskär som också vann i helgen med 3-6 mot Boliden.

Det ser oförskämt bra ut för Tegs herrar just nu. Nio poängs marginal till tvåan IFK Umeå med 4 omgångar kvar, de som kan sin matte förstår  att det kan bli avancemangfirande nästa helg för Anders Wallerströms mannar.

I damtrean avgjordes supermötet mellan Vännäs/UIK och Umeå Södra Ungdom. Vännäs/UIK vann stabilt med 3-0 och de spelade bland annat med OS-reserven Lisa Dahlkvist. Det kommer bli fight in på målsnöret om seriesegern men det lutar nog ändå åt att UIK tar det.

Båda damfyrorna är jämna historier. I den södra slåss Sörfors och Sävar, båda har just nu 24 poäng och det kan gå hur som helst. Den norra leds av Ljusvattnet/Bjurfors men Fromheden och Kågeldan jagar tätt bakom. Samtliga tre vann i helgen och det kommer också där bli kamp in på målsnöret.

IFK Umeås damer vann idag men målskyttarna kom inte med i papperstidningen så de kommer här: Malin Nilsson 2, Linn Saveman, Anna Granberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *