Lundström och Myrestam imponerade

Erik Lundström och David Myrestam har som bekant varit och tränat med allsvenska Trelleborg. Igår mötte man Helsingborg på Olympia i U21-serien. Det blev förlust för Trelleborg med Erik Lundström som forward bredvid Mike Mensah och Myrestam som vanligt till vänster i backlinjen.

– Jag tycker att spelarna svarar för helt godkända insatser. De höll god nivå även fast spelet spelet idag var snabbare än vad båda är vana vid. Även om det idag är svårt att göra en helhetsbedömning är de helt klart värda att hålla ett öga på, sa Trelleborgs assisterande tränare Alf Westerberg till trelleborgsff.se.

***

Som spelarsituationen ser ut idag i Västerbotten så är tre lag i högsta laget. Resonemanget om kortare resor köper jag absolut, men frågan är om det räcker? Man kan i princip jämföra länsfotbollen med den svenska. Vad som behövs är ett lag som dominerar allsvenskan/länsfotbollen. I allsvenskan ett lag som vinner serien flera år i rad och tar sig till Champions League, så att spelare, publik och sponsorer åter lockas till arenorna. Detsamma gäller länsfotbollen, Västerbotten behöver ett lag, idealet vore om det var flera förstås men man måste vara realistisk också, som tar klivet upp i eliten igen och kan locka till sig spelare, publik och sponsorer, för att banna väg för andra lag.

3 kommentarer

  1. Det är dock inte attraktivt för fotbollspelare från Skellefteå att flytta till Umeå för att spela med UFC eller Ersboda.. Då tar de hellre steget upp till en Superettanklubb eller dylikt någon annan stans i landet. Det är inte heller attraktivt för sponsorer med bas i Skellefteå att sponsra något av Umeålagen. Därför finns det knappast något dåligt med att ha fler lag i ettan och ditt resonemang faller.

  2. Tänk på att du aldrig får en spets utan bredd. Just nu bygger Västerbotten bredd med många lag i tvåan och ev. tre lag i ettan.

    Först bredd, sen kommer spets.

  3. Lite trist för en umebo att läsa att Lundström och Myrestam inte hängde med i tempot. Våra bästa(?) div 1 spelare i deras U-21-serie!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *