Marta och division IV-revolutionen

Vi börjar med division IV. Till morgondagens tidning har jag en grej om ett förslag från tävlingskommittén i VFF. Det går ut på att man ska slå ihop norr- och söderfyran nästa höst. De sex bästa lagen i respektive serie går till en ”Elitfyra”, lag 7-12 spelar en ”Höstfyra”. Man tar med sig poängen från våromgången och lag 1-3 i elitfyran samt 7-9 i höstfyran belönas med en extra hemmamatch.

Bakgrunden är att TK vill förbereda länets division IV-lag bättre på trean och nästa år passar givetvis perfekt då Västerbotten ändå bara får skicka upp ett lag till trean (norr- och söderfyrans segrare ska egentligen kvala mot varandra om en plats).

I alla fall. Jag gillar förslaget. (Som bara är ett inte ännu helt fastställt förslag. Det ska upp till diskussion på tinget och sedan tas beslut på Repskapet). Det blir lite längre resor främst för de bortskämda Umeålagen men inte så farligt och dessutom får vi veta vilken fyra som är den bästa, norra eller södra.

Roade mig även med att kolla hur en Elitfyra och en Höstfyra skulle ha sett ut i år.

Elitfyran: Sörmjöle, Gimonäs, Teg, Spöland, IFK Umeå, Sörfors, Norsjö, Betsele, Rönnskär, Hås, Boliden, Blattnicksele.  

(I söder bestod topp-sex av samma lag efter 11 som 22 omgångar. I norr var åkte Boliden ner från topp-sex under hösten, ersattes av Mjövallen).

Höstfyran: Bastuträsk, Mjövallen, Malå, Burträsk, Bergsbyn, Myckle, Sandvik, Robertsfors, Vilhelmina, Ersmark, Tavelsjö, Röbäck.

Så, vad tycker ni om förslaget? Bu eller bä?

ooo

Marta stod i fokus i går igen. Först tränade hon och vann tvåmålsspelet. Sedan fick jag och konkurrent-Gunnar ställa lite frågor. Hon svarade som vi trodde att hon lämnat över allt till sin agent och att hon skulle koncentrera sig på fotbollen. Givetvis vet hon vad hon vill även om hon inte säger det. Jag tror nog hon hamnar i USA. De lär ju betala multum för att få henne och Sverige står ju kvar om hon skulle vantrivas. Malmös bud, som framkom i går kväll, tror jag inte hon går på. Vad ska hon dit och göra?

Förresten. Här är en blogg-krönika om Marta (efter draften) i LA Times.

http://latimesblogs.latimes.com/sports_blog/2008/09/marta-to-la.html

ooo

Marcus Wahlström, Ersbodatalangen ni vet, ska och provträna med IFK Norrköping. Fast inte med allsvenska jumbolaget utan med fotbollsgymnasiet och deras Tipselitlag. Jag ska erkänna att jag inte har full koll på hur han utvecklats i år. Men någon länslagstränare som även haft Petter Andersson beskrev honom i vintras som bättre än Petter i den åldern och det vore riktigt synd om han lämnade länsfotbollen redan nu. Han har dessutom ett treårskontrakt med Ersboda. Hoppas han fullföljer det.

ooo

På tal om Ersboda. De möter ju Boden på lördag. Boden som kickat sin tränare. Fyra mannar är nu satta att rädda kvar Boden i ettan. Två av dem har respektingivande smeknamn. Lars ”Brolla” Svensson, Christian ”Kisse” Samuelsson (dock osäker på stavningen på den sistnämnda.

ooo

Division IV-segraren Teg har hört av sig till Röbäcks kvicksilver Marcus Nordin. Men han vet inte hur mycket han ska satsa på fotbollen nästa säsong.  

ooo

Flurkmarks division V-segrande lag verkar inte kunna få nog av fotbollen. I tisdags mötte de ett, enligt rykten, junior-betonat Sörfors (division IV-segrare å sin sida) och vann med 5-0. Beundransvärt att orka spela en träningsmatch när säsongen är slut, det skulle jag nog aldrig göra.

ooo

Bräntbergsskolans killar har gått vidare till kvartsfinal i skol-SM. I gruppspelet krossade de två lag från Jämtland med 10-0 och 12-0. Stabilt. Tränaren L-G Skoog fick sedan bjuda hela laget på skrovmål – ett löfte om de skulle lyckas göra mål på en komplicerad hörnvariant, vilket de gjorde.

ooo

Just det. Jag skulle ju kolla läget i Norsjö. Men det har kommit en massa annat mellan. Får ta tag i det snart. Division III-yran lär väl ändå inte ha avtagit.

ooo

Återkommer under fredagen med uppdateringar inför helgen.

11 kommentarer

  1. Att använda ordet elit i sammanhang där lag som Blattnicksele, HÅS, Boliden etc figurerar är ju patetiskt. Fyran är en gärdsgårdsserie som ska spelas så lokalt som möjligt. Förslaget är en bedrövlig skellefteåprodukt som bör förpassas i skräpkorgen.

  2. Innebär att t.ex Vilhelmina får ännu längre resor till sina bortamatcher oavsett Elit eller Höst!
    Värnar detta inlandsklubbarna???

  3. Ja de kan bli en riktigt tuff match! Jag hoppas vi slipper höra fler fula uttalanden från anundsjös spelare! Det förra mötet vill man ju gärna glömma! Jag är dock rädd för att även detta möte kan urarta!

  4. För det första så heter killen Marcus Wahlström, dvs. med dubbel- istället för enkel-V. Apropå hans utveckling så känns det väl som att han inte fått spela vidare mycket i division I. Har dessutom hört från obekräftade källor att han inte alls är så seriös med fotbollen just nu. Iaf inte nog seriös för att utvecklas till en bättre spelare än P. Andersson.

  5. den killen är riktigt bra alltså, dock så håller jag med dig om att han kan vara lite oseriös med fotbollen ibland, men om han satsar o hoppas verkligen att han gör det, så är allsvenskan om 3-4 absolut realistiskt. det där om att inte spela för mkt i div 1 är bara skitsnack. Jag menar lugn killen är ju som sagt bara 15 bast. nästa år (om dom håller sig kvar) får man hoppas på honom

  6. den grabben är riktigt bra, hans utveckling är det inte heller fel på. visst håller med dig om att han kan vara lite oseriös med fotbollen ibland skärpning Marcus!.Absolut värd jämföringen med Petter Andersson. men om han satsar o hoppas han verkligen gör det det är allsvenskan om 3-4 år realistiskt. Och det där om att han inte fått spela så mycket i år, jag menar killen är ju bara 15 bast. Macke fortsätt jobba hårt o du kommer lyckas i framtiden.

  7. Marcus är en potentiell storlirare och han kommer lyckas utmärkt på träningslägret, frågan är bara om han är mogen nog för att flytta dit ensam, han kan lätt bli bättre än Petter frågan är bara om han själv vill det

  8. Normalt sansade ESK-föräldrar och -ledare har haussat pojken Wahlström så mycket och så länge så man tycker synd om honom!

  9. Obegåvad kommentar av Rödängarn.
    Varför är det synd om Marcus.?
    Om han har blivit upphaussad av
    några fotbollsintressenter har de väl haft en hel del rätt än så länge om han blivit nedbjuden till Norrköping som 15 åring.I övrigt måste nog Marcus ”växla upp nu”
    Ditt Tåg går nu och du vill väl inte bli kvar på perrongen.
    Jobba på Marcus.talangen har du
    Det övriga nödvändiga dödsviktiga karaktären måste du arbeta hårdare med.
    Men det fixar du väl?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *