Poäng, provspel och sjukstugor

Japp. En hyfsad fotbollshelg framför oss. Vi kör i gång på momangen.  

Ersboda möter Boden. Ersboda saknar några spelare. Ytterbackarna Isaksson och Risberg, handskadade Videhult, avstängda Nordell samt fotskadade Joel Brännström (vars säsong är över enligt Örjan Andersson). Ersbodatränaren lovar dock att hans lag inte ska spela med en fembackslinje i den här matchen som senast mot Vasalund. Martin Karlberg flygs upp från Göteborg och tar plats i backlinjen vilket gör att Henrik Sennström kan flytta upp på mitten, Christoffer Johansson är tillbaka efter avstängning.

Det var det. Snackade lite med Kennet Andersson i dag. Han tror det behövs sex poäng (30 totalt) till för att klara kontraktet.

När Robertsfors åkte ur 2006 på sämre målskillnad än Falun och Östersund tog de 27 poäng. (Fast då var Kiruna och Anundsjö dunderjumbos på 10 respektive 11 poäng). I fjol klarade sig Valsta Syrianska kvar just ovanför strecket på 29 pinnar.

ooo

Umeå FC fyller även denna vecka en mindre vårdcentral med skadade spelare. De möter Syrianska Botkyrka borta och saknar Daniel Bäckström, Jonas Nordin, Sasha Hakami, Olle Andersson, Tom Bergvall, Magnus Henrysson (avstängd) samt Rikard Eriksson. Dessutom är Jesper Törnkvist osäker på grund av en ömmande fot.

ooo

Holmsund möter Anundsjö. Som någon snyggt påminde om i en kommentar på ett tidigare inlägg är det returmötet från vårens skandalmatch.

– Men det har vi lagt bakom oss nu. Vi koncentrerar oss på fotbollen, säger tränaren Mark McNeil som saknar Jens Sjöström och avstängda Timothy McNeil.

ooo

På tal om Anundsjö. Jag tycker allvarligt talat att UFC borde prova Anundsjös mittfältare Goran Zdravkov. Han är klass.

ooo

Mer då. Just det. Skellefteå FF ska testa en djurgårds-junior, Robin Sellin. Tydligen P90-landslagsman, vänsterfotad. Det låter ju bra om de kan signa honom. Även försvararen Olov Bergkvist, Morön, ska få en chans att visa upp sig nästa vecka.

– En otroligt talangfull spelare, säger Mats Stenlund om 91:an Bergkvist.

ooo

Det inleds division IV-kval på söndag. Morön City mot Ersboda FF. Första matchen liras i Skellefteå, returen i Umeå.

ooo

Det är även DM-final för Moröns damer på söndag, de möter Umedalens IF. Chans till lite degraderings-plåster på såren för Umedalen där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *