Årets målvakt och lite höstångest

Yo! En händelserik fotbollshelg är över. Själv valde jag under lördan att bota min egen höstångest med andras.

Först Sandåkern-Junsele på Grubbevallen där Junsele lyckades med The Great Escape och höll sig kvar i trean – mot alla odds och tack vare några grymma importer samt ett Lycksele som sprattlade till.
Junseles målvakt var nog det ruggigaste jag sett i Norrland i år. Två meter lång, bra i luften, bra spelsinne, bra med både fötter och händer. Han lät mer rysk/ukrainsk än svensk. Borde värvas till någon länsklubb. Sandåkern brände en miljard chanser och till och med en straff (som räddades). Även roligt att Junsele bytte in en, inte heelt topptrimmad kille, i typ 70:e och tog ut honom i 85:e efter tre-fyra ruscher.

ooo

Sen såg jag Ersboda-Boden mellan två lag draperade i försvarsångest. Det var en rätt svängig match och oavgjort får sägas vara rättvist. Erik Lundström var outstanding i Ersboda som borde gått till pausvila med minst en 1–0-ledning. Men Kennet Andersson och Alexander Ristiniemi var otacksamma nog att bränna de jättelägen som Lundström serverade dem mitt i straffområdet. Sedan blev det sedvanligt Ersboda-sväng och totalt fyra mål i andra. Underhållande!
UFC hjälpte då Ersboda en del då man bortaslog Syrianska Botkyrka tack vare, kors i taket, två mål av Johan Larsson.

ooo

I division II-fotbollen svängde tabellen om rejält när IFK Holmsund vann och Mariehem och Umedalen torskade. Tydligen vann Holmsund tack vare en feldömd indirekt frispark som Lars Wikberg dyngade upp i taket och en väldigt feldömd straff (enligt samstämmiga uppgifter) som Jesper Lott både fixade och förvaltade. Men man måste ha tur också. Rafflande i sista omgången nu.

Sista omgången ser ut så här: Luleå-Holmsund, Timrå-Infjärden, Mariehem-Skellefteå, Kiruna-FV, Umedalen-Robertsfors, Anundsjö-Piteå.

Så vad tror ni. Vilket lag åker ur? Vilket får kvala?

ooo

I dag såg jag tv-fotboll då Viktor Elm sänkte Elfsborg. Cool katt den där Elm. Han har allt utom riktig snabbhet men ser ändå ut att ha en halvminut mer på sig än övriga spelare när han får bollen. Även skoj att se Bagarn Rosengren som var bästa försvarare på planen i andra halvlek trots att han ser ut som en sliten rockstjärna (ingen skulle höja på ögonbrynen om han dök upp som medlem av 2008 års upplaga av Rolling Stones, och då ser de killarna ganska härjade ut). Rutin kan vara allt i försvarsspel.

ooo

Division IV-kvalet lever. 1–1 i Skellefteå i dag. Returmöte i Umeå kommande helg! Även Ronaldinho lever. Han spelade i stort sett stillastående hela matchen men på sin enda löpning nickade han in 1-0 till Milan. Tjusigt.

ooo

Sofia Jakobsson dyngade in två F90-mål till i EM-kvalet, de två första i 4-0-segern mot Lettland.  

ooo

Petter Andersson verkar ha lirat hela matchen för Groningen i Holland. Fort var det gjort så var han ordinarie. Stabilt!

ooo

Om någon vet vem som vann DM-finalen för damer får ni gärna berätta för mig, för inget av lagens hemsidor eller VFF:s hemsida har då rapporterat något resultat.

ooo

Det var nog pretty much allt.

1 kommentarer

  1. uppgiftnämnarna om felaktiga straff för h-sund var rätt men för övrigt så var det en kompensation för 2 andra felaktigt dömda straffar som inte blev av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *