87 års väntan för IFK Umeå

DM-final på herrsidan i morgon mellan Ersboda-IFK Umeå. För division IV-laget IFK Umeå är det första DM-finalen sedan 1921 och det slås på stora trumman. Först ringde Ulf Olofsson upp och frågade om vi på VF hade koll på att matchen spelas i morgon (jepp) och sedan skickade Ola Wallgren ett mail och försäkrade sig om att vi hade koll. Där skrev han även att det var IFK Umeås första DM-final sedan 1921. Inte nog med det. Ulf Olofsson berättar även att då division I-laget Ersboda står för motståndet är IFK klart för svenska cupen nästa säsong, även det en fjäder i hatten!

– Vi har inga skador så vi kommer att kliva ut med full styrka, killarna är taggade till max, säger IFK-tränaren Ulf Olofsson.

Skoj avslutning på säsongen?

– Ja, det blir roligt och kul att vi avancerat till svenska cupen också då vi blir tvåa bakom ett division I-lag.

Tvåa? Finalen är ju inte spelad, räknar du med förlust eller?

– Haha, det var en tydlig felsägning. Ersboda är naturligtvis jättebra men jag tror inte vi varit så pass bra som vi är nu. Det är ju avhängigt vilket lag som Ersboda mönstrar, de är ju i ett kritiskt läge i serien. Kommer de med någon form av reservlag har vi nog chans att rubba dem men kommer de med A-lag får vi nog svårt, säger Ulf Olofsson. ’

Ja, Ersbodas tränare Örjan Andersson har inte så fasligt bred trupp att leka med. Och hans funderingar kring finalen går så här.

– Vi kommer prioritera de som inte spelat så mycket och låta övriga stötta upp. Henke (Sennström), Kennet (Andersson), Viktor (Holmlund) och Erik (Lundström, ex-IFK) får börja på sidan. Vi har väl fem man som ska spela mycket, sedan rullar vi runt på övriga gossar, säger Ersbodatränaren inför morgondagens final på Gammliavallen.

1 kommentarer

  1. Tänkte en sak angående att IFK tror att de redan är klara för Svenska Cupen…. UEFA har ju tagit bort regeln att cupförlorande lag får en plats i UEFA-cupen. Som när t ex vinnaren i Premier League vunnit FA-cupen mot ett championship-lag, då har championship-laget automatiskt kvalificerats för UEFA-cupen eftersom vinnaren i Premier League redan kvalificerats för Champions League. Följer Svenska Cupen den regeln måntro?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *