Måndag kväll

Seriesystemet ner den här gången.

ooo

UIK verkar ta jullov i Marta-affären och tränarjakten.

– I princip. Vi måste ju få andas lite själva också och dessutom åker vi som är med i processen åt olika håll nu, säger Britta Åkerlund i UIK.

Hon tror för övrigt att Marta kommer avvakta besked tills det finns något definitivt, definitivt besked om hur USA-ligan kommer se ut. Tränarfrågan då? UIK drar i gång träningen igen 8 januari.

– Hela tränargruppen i övrigt är intakt och det blir inget haveri när spelarna återsamlas, det är bättre att det blir bra än fort, säger Åkerlund.

Klokt. UIK försöker för övrigt få premiäromgången i damallsvenskan flyttad, från 1 till 16 april. Anledningen är ett premiären mot Kif Örebro (hemma) ligger mitt mellan Womens cup-semifinalerna mot Zvezda som spelas med en veckas mellanrum.  

ooo

På tal om UIK. Alla som varit på Steve Galloways restaurang den senaste tiden har sett Steve själv glida runt i en fotbollströja. Det är en Spårvägen-tröja. Gamle VF-sportmedarbetaren Mikael Bergstedt frågade vem som hade burit tröjan.

Svaret: Djurgårdens kult-lirare Glenn Myrthil.

ooo

Ringde Robin & Robin i dag. Bokstavligt talat. Arestav var och köpte julklappar och Nilsson satt i samma bil. För Arestavs del lutar det åt Hammarby TFF.

– Ja, det är väl det som är intressantast. De ska satsa och försöka köra dag-träningar nästa säsong och även träna en del med A-laget och försöka få ihop gruppen, förklarar Arestav som träffade Skellefteå FF i torsdags och även har ett kontraktsförslag från Östersund.

Hans anfallskollega i Mariehem Robin Nilsson väljer mellan Skellefteå och Östersund.

– Skellefteå skulle skicka ett kontraktsförslag i dagarna, när jag fått det är det väl bara att ta beslut, säger han.

ooo

En annan division II-klubb, Ersboda, blev ju av med Adam Chennoufi i dag. Men Lars Holmlund, sportchef/fotbollsansvarig i ESK, hade inte hört något om det när jag ringde honom. Han blev lite irriterad.

– Vi har inte ens börjat förhandla. Vi har ju diskuterat hur vi ska kunna samarbeta och vissa spelare men sa att vi skulle vara överens innan vi gick ut i media. Vi vill ha ett jättebra lag i Umeå men då måste man sköta kontakten med Umeåklubbarna. Samarbete är ju inte bara att man dikterar villkor utan något som sker mellan flera parter, säger Holmlund.

ooo

Förutom Chennoufi-affären så var dock Holmlund grymt nöjd över att Örjan Andersson bestämt sig för att stanna som tränare. På spelarsidan så kommer Patrik Mattsson att spela med Ersboda FF nästa säsong och Viktor Holmlund tvekar på sin fotbollsframtid.  

ooo

Det var allt. Guten nacht.

1 kommentarer

  1. Vilka spelare ( namn ) lämnar IFK Holmsund inför nästa säsong? Har man på gång några nya namn eller riskerar man på allvar att behöva dra sig ur trean!?

    Har hört rykten om att Samba FF degraderas från femman. Stämmer detta? Mycket märkligt då man faktiskt har en stor trupp och klarade sig resultatmässigt väl i femman under fjolåret?

    Ta gärna reda på mer kring dessa två ämnen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *