Södra värvar från Bälinge och Sundsvall

Bälinges mittback Nina Engström, fostrad i Luleåklubben Bergnäset, hade anbud från ett helt gäng klubbar. Allsvenska nykomlingen Piteå IF ville ha henne, division I-klubbarna Sundsvall, Eskilstuna och Vittsjö likaså. Men valet föll på Umeå Södra.

Förra onsdagen var den flicklandslagsmeriterade 21-åringen på besök i Umeå och i går skrev hon på för Umeå Södra.

– Hon har ju spelat i landslagen ända upp till F19 och vi jagade henne redan för två år sedan när hon gick från Alvik till Bälinge. Det känns riktigt bra att hon kommer hit nu och laget börjar se riktigt bra ut, säger Södras Jörgen Åström. 

Sedan tidigare är ju även Lisa Lantz klar för Umeå Södra. Dessutom har nu en annan Sundsvallsbördig spelare skrivit på för klubben, nämligen Anna Svärdsudd som tränat med laget under november och december.

– Det känns också riktigt bra. Hon har varit mest ytterback i Sundsvall men vi ser henne som en offensivare spelare, säger Jörgen Åström.

I övrigt från Umeå Södra-håll noterar vi även att klubben har klart med målvaktstränare. Det blir Umedalens Per Hansson – och Tom Bergström! Han basunerade ju ut sitt avsked från fotbollen under hösten men har nu ändrat sig.

– De två har ju jobbat tillsammans tidigare och kommer att dela på sysslan, förklarar Jörgen Åström.

Till sist konstaterar vi även att Petra Vaelma har klart med ny klubb. Den finländska mittbacken kommer nästa säsong att spela med Klepp i norska högstaligan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *