Fotbollstorsdag

Här kommer ett klassiskt nattinlägg med lite smått och gott.

ooo

Mariehem SK:s damer har gjort klart med Jessica Olofsson från Piteå. 20-åringen brukar hålla till på kanten och tränaren Christer Oscarsson är nöjd med nyförvärvet.

– En allround och duktig spelare, säger han om Piteå-förvärvet.

Olofssons Piteåkompis Sanne Nilsson kommer heller inte att spela i Piteå men funderar på att lägga av. Oscarsson hoppas hon väljer Mariehem i stället. En som definitivt inte kommer att spela med Mariehem är Umedalens Anna Burström. Hon ska inte spela alls den kommande säsongen utan tar ett sabbatsår enligt Oscarsson. Mariehem får för övrigt svar till helgen från tränarprospektet Åke Strandgren.

Mer Mariehem. Första träningsmatchen spelas 24 januari mot Piteå i Arcushallen.

ooo

Umeå Södra har inte fulltecknad trupp ännu. Jörgen Åström meddelar att de letar två offensiva spelare till och att de letar både i Sverige och utomlands.

ooo

På tal om damernas norretta. Det blir inget Uppsala DFF av Bälinges rester och därför står nu en plats vakant i serien. Team Hudik har fått förfrågan om att ta den.

ooo

Mer Mariehem fast herrar nu. Division II-laget Mariehem SK lyfter upp två spelare från juniorlaget som vann juniorallsvenskan, Pontus Granström och Gustav Elgh.

Dessutom väntar klubben svar från Joakim Kvist och Jonas Nilsson. Gällande Nilsson så tränar han för tillfället med Umeå FC och en övergång dit kan bli aktuell. Enligt Håkan Bäckström förs dock inga kontraktsförhandlingar ännu.

ooo

Kontraktsförhandlingar har förts med Erik Lundström ett tag och nu verkar det som att Ersbodamittfältaren kommer att skriva på för UFC.

– Det var ett tag sedan Sundsvall och Djurgården ringde och jag har inte hört något mer sedan dess. UFC har kommit med något konkret och det känns intressant, säger Lundström.

Egen åsikt: Helt rätt av Lundström. Ett år till i division I kommer göra honom, och Umeå FC, gott. Hade Djurgården eller Sundsvall verkligen velat ha honom hade de givetvis legat på hårdare. Hans ”nummer 10-position” är dessutom vanligtvis rejält konkurrensutsatt och precis på den platsen brukar lag försöka värva spets-spelare, inte sällan från utlandet och det kan vara tufft att slåss mot sådana. Lundström har bra potential, jag tror att hans ”marknadsvärde” bara kan höjas om han spelar i Umeå FC 2009, särskilt som UFC förhoppningsvis blir ett topplag.

ooo

Mer UFC. Håkan Bäckström förhandlar vidare med Daniel Larsson, Björn Bjersing, Rikard Eriksson, Magnus Henrysson (dock i Thailand för tillfället) och Daniel Fajers. Hoppas jag inte glömde någon spelare nu.

ooo

Mariehem måste jag fortsätta med. Mariehems FF har ju varit Mariehem SK:s farmarlag i ett antal år. Nu blir det förändringar i det laget. Mariehems duktiga juniorlag, som vann juniorallsvenskan, kommer nämligen att flytta in i MFF:s kläder i division V.

– Vi jobbar med arbetsnamnet MSK Ungdom. Tanken är att de tar över division V-platsen och att det laget ska utvecklas och träna hårt för att förbereda spelarna för divsion II-laget, säger Mariehems Håkan Arestav.

De nuvarande spelarna i division V-laget då?

– Den kommer erbjudas plats i ett nystartat division VI-lag där vi har Mariehem BK som arbetsnamn. Det blir breddlaget och vi har sagt att de från och med nu får stå på egna ben, säger Arestav och tillägger.

– De som är villiga att träna fyra, fem gånger i veckan kan givetvis beredas plats i division V-laget men på så här sätt erbjuder vi två vägar. En elitväg, elit i lokal bemärkelse alltså, och en breddväg, säger Arestav.

ooo

Händer det något i Skellefteå FF? Mariehem SK:s Robin Nilsson är den som är närmast en påskrift och bli inte förvånad om den kommer redan i helgen.

Enligt FF:s Lennart Almström har klubben inte haft någon mer kontakt med UFC-mittfältaren Daniel Larsson men under fredagen ska de träffa viktiga back-pusselbiten Matti Kilpelä. Finländaren har ju provtränat med HJK Helsingfors bland annat och vill gärna ha ett jobb om han ska spela vidare i FF.

– Det är lite tufft i dag med arbetsläget. Han har en speciell utbildning också, en civilekonomexamen med marknadsinriktning som han gör färdig nu, säger Almström.

ooo

Var förbi på Umeå IK:s första träningspass i dag. De flesta var där. Mami Yamaguchi var dock inte fullt uppdaterad. Hon visste inte om att Andrée Jeglertz slutat som tränare.

– Är det så? Jag hörde att han kanske skulle lämna men visste inte om att det var klart, sade Yamaguchi som spenderat december hemma i Japan.

ooo

UIK jagar annars vidare på Lisa De Vanna. Kollegan Daniel Bergeman snackade med hennes agent i dag, Greg Erskine, i dag.

– Vi väntar på ett konkret förslag från Washington (som draftat henne). Hon gillar livet i Sverige men förstår ju att USA blir större och större. Man kan väl säga att de två kommande åren blir riktigt viktiga för henne och det är något vi ser framemot, sade agenten Erskine.

ooo

På tal om UIK. Sollefteå GIF-tränaren Roger Dannberg har tackat nej till att ta över UIK.

ooo

Just det. Höll ju på att glömma. Jag har oerhört svårt att se IFK Holmsund komma till spel i år. Har förvisso inte pratat med Sandvik efter helgerna men snackade med Obbola IK i kväll och de har inte fått någon förfrågan från Holmsund om något samarbete. Samtidigt är Jonas Nilsson, mig veterligen, den siste spelaren kvar i truppen.

Tragiskt men sant.

ooo

Det var allt för i afton. Tjing.

3 kommentarer

  1. Härligt att se Mariehems sätt att lösa möjligheten för alla som vill spela att få göra det. Detta är framtiden med både topp och bredd. Tackar P Frohm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *