Fotbollsfredag

Har väl inte ringt ihjäl mig på fotbolls-storys i dag (eller i går fredag alltså). Men här är senaste nytt från min horisont i alla fall.

ooo

Mark McNeil kan inte hålla sig borta från fotbollen! Nu har han klart med ett nytt tränaruppdrag efter IFK Holmsund. Det blir Umeå Södra Ungdom FF i division III som ska ledas av McNeil. Till sin assistans får han Jörgen Öberg.

– Det blir roligt, vi kör första riktiga träningspasset på lördag (i dag). Jag ska väl främst fostra och utbilda tjejerna för ”Tobbas” lag (Umeå Södra alltså), säger McNeil.

ooo

Umedalens damer har värvat en spelare från Betsele. Det är Elin Orädd (som jag tror även lirat i Åsele tidigare) som skrivit på för Umedalen.

ooo

Skellefteå FF-nytt fick ni ju tidigare i dag så det behöver jag inte berätta om.

ooo

Oskar Collin verkar vara på gång från IFK Holmsund till Sandåkern. Sandvik visade ju sitt intresse tidigare men nu har jag fått höra från tre olika håll, varav en bloggkommentar, att Collin ska gå till Sandåkern så det känns som att det blir så.

ooo

UIK:s tränarjakt rasar vidare. Enligt Britta Åkerlund har klubben tre huvudspår (”och möjligtvis ett fjärde” som hon sa till mig). Enligt våra källor är Mika Sankala första alternativet men i dag träffade UIK en riktig tränardoldis, en snubbe som heter Fouzi Benbouzid och är P15-tränare i AIK efter att tidigare tränat lag i Ekerö IK nere i Stockholm.

UIK-Britta verkar rätt positiv och troligtvis är det snart klart med vem som blir tränare. Vore rätt bra för UIK att få det klart så att de kan gå vidare på riktigt, vem det än blir.

ooo

Lite Medelpad nu. Division III-laget IFK Sundsvall har fått två fina nyförvärv. GIF Sundsvalls Benny Mattsson och Gefle IF:s André Grim.

ooo

Snackade med Mariehemstränaren Jonas Wikström i dag om deras spelarförluster.

– Klart det är tungt att förlora Robin och Robin och Emil Lindblad om han går till Skellefteå, men samtidigt är det bra PR för Mariehem när spelarna går till klubbar högre upp, säger Wikström som även konstaterade att Hammarby under året haft tre spelare med Mariehems-anknytning på provträning, David Myrestam, Robin Arestav och Adam Chennoufi.

Mariehem fortsätter att vara en av länets mest pålitliga talangfabriker.

ooo

Det var nog allt för i dag. Tips? [email protected].

ooo

Ledig i dag lördag. Nästa inlägg blir nog på söndag. Då ska jag skriva innebandy med fotbollsanknytning om nu Henrik Larsson dyker upp i stan.

På återhörande.

4 kommentarer

  1. Med en sådan talangfabrik borde man väl vara självförsörjande på spelarfronten…varför då värva så mycket utifrån??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *